Visinele din visinata se lasa sa se scurga. Biscuitii se dau prin masina de tocat, sau se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul sucitorului de lemn. Intr-un vas emailat se topeste untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul, adaugand si cele 2 linguri de ulei. Se ia de pe foc si se adauga visinata si biscuitii si se amesteca bine. Se completeaza cu lapte caldut pana rezulta o pasta mai groasa, omogena.
Visinile se imbraca in compozitia de mai sus si se formeaza guguloaie. Se pot trece apoi prin zahar brut, migdale sau nuci macinate, fulgi de cocos, bombonele colorate, seminte nesarate de floarea soarelui, etc.
Un pont: daca nu aveti visinata puteti folosi cu succes visine din compot tinute intr-un amestec de rom/lichior de fructe cu apa si pastrate la rece de pe o zi pe alta.
Imi place visina in orice fel de coptura, este acrisoara si miroase bine, dar, cu parere de rau, in America nu sint in vanzare visine, ci numai cirese. Nu prea iubesc ei ceva acru, dupa cum e primit la noi. in Romania.
Nu!