Intr-un vas emailat punem zaharul, cacao, untul si apa si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute). Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele praf, nuca tocata si stafidele. Amestecam foarte bine, pana ce laptele praf s-a incorporat in intregime. Va rezulta o pasta mai tare, de consistenta unei mamaligi vartoase, care opune rezistenta la amestecat. Asteptam sa se raceasca putin, cat sa putem lucra cu ciocolata fara sa ne ardem. Intre timp pregatim o farfurie cu 2-3 linguri de cocos.
Mai tineti minte cum va jucati cu plastilina cand erati mici, cum formati cu mana bilute si bare? Ehh exact la fel se fac si bombele de ciocolata. In functie de dorinta si de cata rabdare si timp dispuneti (dar mai ales rabdare :D) bombele de cioca vor iesi mai mari sau mai mici. Apoi tavalim bilutele in cocos, apasand bine sa nu pice ulterior cocosul.
Recomandarea mea este sa va grabiti cu modelatul bombelor, este mult mai usor de lucrat cu ciocolata cand aceasta este inca calduta.
Un pont: puteti sa treceti bombele de ciocolata prin nuci si alune tocate, sau susan prajit, sau fulgi de porumb, etc.
Eu dau nuca prin masina de tocat,, Din compozitie fac niste turtite. La mijlocpun visine din visinata, pe care in prealabil le-am lasat la scurs intr-o sita de plastic, apoi le fac bilute, pe care la rostogolesc in zahar cu o granulatie mai mare.
Comentarii (16):
Super. le am facut
Comentariul tău:Mmmmmmm
Foarte bune au fost delicioase!!!
îmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Interesanta ideea, o sa incerc!
Delicioase
Eu dau nuca prin masina de tocat,, Din compozitie fac niste turtite. La mijlocpun visine din visinata, pe care in prealabil le-am lasat la scurs intr-o sita de plastic, apoi le fac bilute, pe care la rostogolesc in zahar cu o granulatie mai mare.
F bune si usor de facut
Voi face
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuperrrrrrrrrr
Super