Petitchef

Bombe din ciocolata de casa

Desert
8 porții
15 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intr-un vas emailat punem zaharul, cacao, untul si apa si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute). Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele praf, nuca tocata si stafidele. Amestecam foarte bine, pana ce laptele praf s-a incorporat in intregime. Va rezulta o pasta mai tare, de consistenta unei mamaligi vartoase, care opune rezistenta la amestecat. Asteptam sa se raceasca putin, cat sa putem lucra cu ciocolata fara sa ne ardem. Intre timp pregatim o farfurie cu 2-3 linguri de cocos.

    Mai tineti minte cum va jucati cu plastilina cand erati mici, cum formati cu mana bilute si bare? Ehh exact la fel se fac si bombele de ciocolata. In functie de dorinta si de cata rabdare si timp dispuneti (dar mai ales rabdare :D) bombele de cioca vor iesi mai mari sau mai mici. Apoi tavalim bilutele in cocos, apasand bine sa nu pice ulterior cocosul.

    Recomandarea mea este sa va grabiti cu modelatul bombelor, este mult mai usor de lucrat cu ciocolata cand aceasta este inca calduta.

    Un pont: puteti sa treceti bombele de ciocolata prin nuci si alune tocate, sau susan prajit, sau fulgi de porumb, etc.

    TheGreenFoot.blogspot.com


Întrebări:




Comentarii (16):

22/01/2014

Super. le am facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/10/2013

Comentariul tău:Mmmmmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2013

Foarte bune au fost delicioase!!!

îmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2014

Interesanta ideea, o sa incerc!

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Delicioase

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Eu dau nuca prin masina de tocat,, Din compozitie fac niste turtite. La mijlocpun visine din visinata, pe care in prealabil le-am lasat la scurs intr-o sita de plastic, apoi le fac bilute, pe care la rostogolesc in zahar cu o granulatie mai mare.

(1) (0) Abuz
21/12/2013

F bune si usor de facut

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Voi face

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Suuuuuuuuuuuuuuuuuuperrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează