.Rosiile se fac suc, care se scade pana se face gros ca bulionul (mama a facut suc de rosii cu ceva timp in urma, asa ca am folosit din acela) .
Vinetele se coc si se lasa sa se scurga cateva ore ( cumparasem cu cateva saptamani in urma multe kilograme de vinete pe care copt , curatat, tocat si congelat sunt o mare fana a salatei de vinete; vinetele cele mai putin aspectuoase pus separat si le-am folosit la zacusca).
Se coc ardei si gogosarii, apoi se taie cu cutitul in bucatele.Incercati sa pastrati zeama care se formeaza in interiorul lor in timpul coacerii, e delicioasa de pus in zacusca.
Ceapa taiata maruntel se caleste in 1 l de ulei. Se pun toate la fiert timp de 3-4 ore mestecandu-se constant, pana cand uleiul iese la suprafata.
Se pune foarte fierbinte in borcane (incalzite; aveti grija sa nu ramana spatii cu aer ; se elimina lovindu-se borcanul ca sa se aseze zacusca mai bine)care se leaga bine si se pun sa fiarba la bain-marie 15-20 de minute sau se pune la fiert niste ulei (100 ml) care se pune deasupra zacustei astfel icnat sa se formeze o pelicula , apoi se pune capacul (realizandu-se o vidare).
Comentarii:
Foarte buna