Petitchef

Zacusca

Aperitiv
10 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • .Rosiile se fac suc, care se scade pana se face gros ca bulionul (mama a facut suc de rosii cu ceva timp in urma, asa ca am folosit din acela) .
  • Vinetele se coc si se lasa sa se scurga cateva ore ( cumparasem cu cateva saptamani in urma multe kilograme de vinete pe care copt , curatat, tocat si congelat sunt o mare fana a salatei de vinete; vinetele cele mai putin aspectuoase pus separat si le-am folosit la zacusca).
  • Se coc ardei si gogosarii, apoi se taie cu cutitul in bucatele.Incercati sa pastrati zeama care se formeaza in interiorul lor in timpul coacerii, e delicioasa de pus in zacusca.
  • Ceapa taiata maruntel se caleste in 1 l de ulei. Se pun toate la fiert timp de 3-4 ore mestecandu-se constant, pana cand uleiul iese la suprafata.
  • Se pune foarte fierbinte in borcane (incalzite; aveti grija sa nu ramana spatii cu aer ; se elimina lovindu-se borcanul ca sa se aseze zacusca mai bine)care se leaga bine si se pun sa fiarba la bain-marie 15-20 de minute sau se pune la fiert niste ulei (100 ml) care se pune deasupra zacustei astfel icnat sa se formeze o pelicula , apoi se pune capacul (realizandu-se o vidare).


Poze

Zacusca
Zacusca - poza 2
Zacusca - poza 3
Zacusca - poza 4
Zacusca - poza 5
Zacusca - poza 6
Zacusca - poza 7
Zacusca - poza 8
Zacusca - poza 9
Zacusca - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

23/08/2011

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buddha bowl vegetarian - o salata colorata
Buddha bowl vegetarian - o salata colorata
2 porții
22 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Club sandwich vegetarian
Club sandwich vegetarian
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează