Se amesteca faina cu sare dupa gust si cu suficienta apa pentru a rezulta o pasta mai subtire insa nu foarte lichida. Se acopera cu o folie si se lasa 2 ore.
Dupa acest timp aluatul (care e extrem de fin si matasos) va fi mai maleabil. Cu mainile usor umezite formati bilute potrivite pe care le turtiti intre palme pentru a avea grosimea de 1-1,5 cm.
Presarati susan peste turte si apasati-l usor pt a intra in coca. Puneti turtele formate pe o tava cu hartie de copt si dati la copt la foc potrivit pana se rumenesc si sunt crocante (la mine a durat cam 35 minute).
Sunt foarte crocante si isi mentin aroma specifica hriscai. servit cu pateu de masline si legume.
Si eu am incercat reteta. Nu mi-a iesit.Ba chiar am tinut compozitia mai mult la frigider crezand ca poate se va mai ingrosa...nimic.Nici nu puteam sa formez bilute,mi se scurgea copozitia printre degete.Am incercat si eu varianta cu clatita,dar se ardea,la mijloc deloc nu se faceau.
Am incercat aceasta reteta si nu mi-a iesit. Dupa cele 2 ore, nu aveam ce sa framant ...din ce sa fac turte, ca aveam tot o pasta subtire (ma asteptam sa se umfle faina de hrisca si sa pot forma bilutele). Am incercat sa fac un fel de clatite, dar aluatul se imprastia in tigaie (chiar si dupa ce am adaugat 1 banana), se ardea (se lipea de tigaie) si, daca printr-o minune reuseam sa intorc "clatita" si sa o ard si pe partea cealalta (caci o lasam cat puteam de mult), mijlocul tot crud parea sa fie (Ori o fi fost faina fiarta? - Oricum...nu mi-au iesit turtele) :( Unde am gresit? Chiar as vrea sa imi iasa, caci incerc sa tin o dieta fara gluten, iar gustul fainii de hrisca este DELICIOS! Nu stiu? Poate am pus prea multa apa? (Nu puteti scrie si cantitatea de apa necesara, va rog?)
Comentarii (14):
Delicioase retete cu Hrisca va mulțumesc de informații prețioase!
Super, ca variatie in regimul Ohsawa 7.
Excelent
Multumesc mult! Acum le am scos din cuptor!
Si eu am incercat reteta. Nu mi-a iesit.Ba chiar am tinut compozitia mai mult la frigider crezand ca poate se va mai ingrosa...nimic.Nici nu puteam sa formez bilute,mi se scurgea copozitia printre degete.Am incercat si eu varianta cu clatita,dar se ardea,la mijloc deloc nu se faceau.
Am incercat aceasta reteta si nu mi-a iesit. Dupa cele 2 ore, nu aveam ce sa framant ...din ce sa fac turte, ca aveam tot o pasta subtire (ma asteptam sa se umfle faina de hrisca si sa pot forma bilutele). Am incercat sa fac un fel de clatite, dar aluatul se imprastia in tigaie (chiar si dupa ce am adaugat 1 banana), se ardea (se lipea de tigaie) si, daca printr-o minune reuseam sa intorc "clatita" si sa o ard si pe partea cealalta (caci o lasam cat puteam de mult), mijlocul tot crud parea sa fie (Ori o fi fost faina fiarta? - Oricum...nu mi-au iesit turtele) :( Unde am gresit? Chiar as vrea sa imi iasa, caci incerc sa tin o dieta fara gluten, iar gustul fainii de hrisca este DELICIOS! Nu stiu? Poate am pus prea multa apa? (Nu puteti scrie si cantitatea de apa necesara, va rog?)
Sunt delicioase!!!
FB pentru aceasta reteta si explicatiile date. Multumesc!!!
Am incercat-o si eu.Merita.
Excelent !!! sant diabetica si nu vreau sa devin insulino dependenta...hrisca ma ajuta foarte mult.