Salata de sfecla rosie si hrisca

Salata de sfecla rosie si hrisca
Altele
2 porții
Foarte ușor
30 min

Aceasta salata este foarte hranitoare si sanatoasa pentru organism, atat pentru calitatile nutritionale ale sfeclei, cat si pentru cele ale boabelor de hrisca. Este o salata racoroasa si hranitoare prin beneficiile pe care ni le aduce sfecla in stare sa naturala – lupta cu obezitatea, amigdalita sau cu bolile de inima, cat si boabele de hrisca – previn diabetul, cancerul sau Alzheimerul.

Ingrediente

2

Preparare

  • Salata de sfecla rosie si hrisca - Preparare etapa 1Pentru a ne bucura de toti nutrientii din sfecla, desigur ca a trebuit sa folosim acest aliment in stare cruda.

    Drept pentru care am ales o sfecla rosie marisoara pe care am curatat-o de coaja si am dat-o pe razatoare.

    Alaturi de sfecla data pe razatoare, intr-un castron am taiat cuburi un ardei capia mare, ardei iute si verdeta, adica marar si patrunjel proaspete.
  • Aici am adaugat si boabele de hrisca fierte in prealabil. Boabele de hrisca pot fi folosite in salata si in starea lor naturala.

    Sunt putin crocante, daca nu le gasiti suparatoare pentru dinti, ele pot fi adaugate in salata fara a fi fierte. Un secret pe care vreau sa vi-l impartasesc: daca urmeaza sa nu consumati salata imediat, boabele de hrisca se vor umfla de la zema din salata si se vor inmuia.
  • Dupa ce am adaugat boabele de hrisca in salata, urmatorul pas a fost sa asezonez cu mirodenii – oregano, busuioc si piper alb. Ca o mica paranteza – sfecla are un gust dulce, pentru cine doreste se poate adauga si un praf de sare.

    La final am stropit cu ulei de masline si otet balsamic. Pentru alte retete delicioase, va astept pe www.gatituleojoaca.net.
gatituleojoacaGatituleojoaca

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super,si ai si libertatea de a fi inventiv

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte sanaoaa si hranitoare

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Buna ,sanatoasa

abuz

anonymous

Hrisca nu e nevoie sa fie fiarta.Se pune apa fierbinte peste ea si se lasa cam o ora.Va fi f.buna de consumat in ce varianta o doreste fiecare si cu un dresing de ulei,zeama de lamaie,de portocala si ce mai doreste fiecare.Mie imi place cu mult patrunjel verde,seminte de in,canepa,susan,floarea soarelui etc.

abuz

anonymous

O sa fac si eu

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Superba din toate punctele de vedere.

abuz

anonymous

Foarte tare!

abuz

anonymous

O sa fac si eu.

abuz

anonymous

Racoroasa, speciala, e altceva

abuz
  • pagina 1 / 2