Aluatul se deruleaza pe masa de lucru si se unge cu ceva albus de ou si se taie pe latime in fisii de 1-1,5cm.Fisiile se ruleaza cu partea unsa cu albus deasupra pe formele pentru rulouri in prealabil bine unse cu grasime.
Se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si s epresara deasupra cu sare cu bobul mere, seminte de sesam, chimen, mac....de care doriti si aveti.Se introduc in cuptorul preincons la 200°C pt. ca 15 min. pina ce au primoit gradul de coacere dorit.Dupa coacere se scot de pe forme si se lasa deoparte pina ce se prepara umplutura.
Camembert-ul se taie cit mai marunt si se paseaza bine cu o furculita. Se adaoga pe rind cite putin din brinza de vaci mixind cu mixerul in asa fel incit sa devona totul precum o crema.Se adaoga condimente si verdeata dupa gust si s eumplu rulourile. Capetele rulourilor se preseaza in casaval ras si /sau in verdeturi tocate marunt.
Aceasta reteta se prepara in functie de nr. de persoane de aceea nu am o reteta exacta. Dar daca ingredientele sint de calitate si se amesteca in cantitate in functie de gustul individual , cu siguranta o sa placa.
Ouale se fierb si se pun in apa rece.SE descojesc si se injumatatesc in lungime. Albusurile se ajusteaza putin, in asa fel incit sa stea stabil pe platou,. Galbenusurile se trec printr-o sita sau prin presa de usturoi si se mixeaza bine cu unt, mustar fileurile de sardele,sare+piper, ceva zeama de lamiie, ceva smintina si eventual ulei, dupa gust.
Cind acesta crema este preparata dupa gustul individual se dreseaza in jumatatile de albus de ou, care se garnisesc dupa dorinta fiecaruia. De ex. cu file de Somon, sau cu diferite verdeturi tocate marunt..