Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana ce se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si doua linguri de faina si se lasa sa creasca aproximativ 15 minute.
Intr-un alt vas mai mare se cerne faina, in mijloc se pune maiaua crescuta, uleiul, galbenusurile, sarea, restul de lapte si apa. Se amesteca toate, apoi se framanta cu mana cateva minute, dupa care se lasa la cald sa creasca inca o data pe cat a fost.
Branza de burduf se marunteste, casul se da pe razatoarea cu gauri mari, cozile de ceapa se taie marunt; toate se amesteca bine cu ouale.
Cu o lingura se ia din aluat si se pune pe masa presarata cu faina; se intinde in foaie rotunda de cca 1 cm grosime, se pune umplutura , se aduc marginile la mijloc, si se preseaza usor, apoi cu sucitorul se aplatizeaza sub forma de placinta. Placintele se coc una cate una in discul de fonta.
Comentarii:
Foarte buna am facut si eu
Beton