Se pun primele 4 ingrediente in bolul robotului de bucatarie (acela cu lame care taie legumele) si se mizeaza pana aluatul se incheaga intr-o bila cat de cat compacta. Aluatul rezultat este lipicios insa nu va faceti griji: asa trebuie sa fie.
Se infoliaza aluatul si se turteste putin. Se da la frigider pt 3 ore.
Se infaineaza suprafata de lucru si se pune aluatul. Se presara si el cu faina si cu facaletul aplicam cateva lovituri bilutei ca sa o intindem putin apoi o intindem cu facaletul infainat intr-o foaie de 8 mm grosime (musai 8 mm).
Taiem cu un pahar cerculete pe care le ungem cu sosul de rosii si presaram cascaval. Nu puneti prea multa compozitie pt a nu se ?lasa? la copt si a nu mai creste frumos.
Dam la copt la 180 grade (cuptor preincins), pt 15-20 minute. Se servesc atat calde cat si reci insa mie personal mi-au placut mai mult reci.
Comentarii (11):
De când le-am facut, nu mai am liniste in casa,copii si nepoti vor mereu pizette
Foarte bune
Ricotta poate nu este la indemana tuturor.
Frumos si arata bine
Arata delicios
Simpla, calorica si foarte buna
Delicios!!! felicitari cu siguranta voi face si eu.
Excelent
Trebuie neaparat sa incerc, imi place reteta, nu mi se pare ceva prea complicat, iar rezultatul final ma atrage mult.
SUPER BUNE