Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 linguri de apa si 2-3 linguri de faina si se lasa 5-10 minute sa se activeze drojdia.Se adauga sarea, iaurtul, restul de apa, uleiul, faina si se framanta 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si usor de lucrat.
Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se mai framanta o data timp de 5 minute si se lasa 1h la dospit sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, pe o suprafata unsa cu putin ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara (va puteti folosi fara probleme de maini) de aproximativ 1/2 cm grosime si se unge cu un strat subtire de margarina. Initial, imi pregatisem 100g de margarina, dar in cele din urma folosit doar vreo 50g.
Foaia de aluat se ruleaza, apoi se taie cu un cutit ascutit in cate segmente doriti , Fiecare mini-rulou se asaza in tava unsa in prealabil cu unt/margarina .
Se mai lasa 20-30 de minute sa creasca, se unge cu albusul usor batut si se presara semintele preferate. Se da la cuptorul incins la 190gr. C pana devine aurie, iar daca e ciocanita pe "talpa" suna a gol.
Normal ca rupt calda cine ar fi rezistat sa astepte sa se raceasca .Inca o sectiune in care sper sa se vada cat e de pufoasa pacat ca nu ii puteti simti aroma.
Am mai facut "yo" "trandafirul" asta, diferenta e ca adaug 4 oua cand framant aluatul si e "belea" dar inainte de a se rula ,peste stratul de unt, pune niscai branza rasa si ai grija......
Comentarii:
Nu stiu ...dar parca nu prea sunt clari trandafirii....mai ai de lucrat,,,
Am mai facut "yo" "trandafirul" asta, diferenta e ca adaug 4 oua cand framant aluatul si e "belea" dar inainte de a se rula ,peste stratul de unt, pune niscai branza rasa si ai grija......