Paine "trandafir"
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Pâine arici umplută în stil tartiflette
-
Paine impletita aromata cu pesto
-
Pâine cu usturoi în stil stea
-
Paine cu usturoi si patrunjel
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 linguri de apa si 2-3 linguri de faina si se lasa 5-10 minute sa se activeze drojdia.Se adauga sarea, iaurtul, restul de apa, uleiul, faina si se framanta 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si usor de lucrat.
- Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se mai framanta o data timp de 5 minute si se lasa 1h la dospit sau pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut, pe o suprafata unsa cu putin ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara (va puteti folosi fara probleme de maini) de aproximativ 1/2 cm grosime si se unge cu un strat subtire de margarina. Initial, imi pregatisem 100g de margarina, dar in cele din urma folosit doar vreo 50g.
- Foaia de aluat se ruleaza, apoi se taie cu un cutit ascutit in cate segmente doriti , Fiecare mini-rulou se asaza in tava unsa in prealabil cu unt/margarina .
- Se mai lasa 20-30 de minute sa creasca, se unge cu albusul usor batut si se presara semintele preferate. Se da la cuptorul incins la 190gr. C pana devine aurie, iar daca e ciocanita pe "talpa" suna a gol.
- Normal ca rupt calda cine ar fi rezistat sa astepte sa se raceasca .Inca o sectiune in care sper sa se vada cat e de pufoasa pacat ca nu ii puteti simti aroma.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
31/12/2011
Am mai facut "yo" "trandafirul" asta, diferenta e ca adaug 4 oua cand framant aluatul si e "belea" dar inainte de a se rula ,peste stratul de unt, pune niscai branza rasa si ai grija......