Petitchef

Paine "Trandafir"

Aperitiv
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 linguri de apa si 2-3 linguri de faina si se lasa 5-10 minute sa se activeze drojdia.Se adauga sarea, iaurtul, restul de apa, uleiul, faina si se framanta 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si usor de lucrat.
  • Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se mai framanta o data timp de 5 minute si se lasa 1h la dospit sau pana isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce aluatul a crescut, pe o suprafata unsa cu putin ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara (va puteti folosi fara probleme de maini) de aproximativ 1/2 cm grosime si se unge cu un strat subtire de margarina. Initial, imi pregatisem 100g de margarina, dar in cele din urma folosit doar vreo 50g.
  • Foaia de aluat se ruleaza, apoi se taie cu un cutit ascutit in cate segmente doriti , Fiecare mini-rulou se asaza in tava unsa in prealabil cu unt/margarina .
  • Se mai lasa 20-30 de minute sa creasca, se unge cu albusul usor batut si se presara semintele preferate. Se da la cuptorul incins la 190gr. C pana devine aurie, iar daca e ciocanita pe "talpa" suna a gol.
  • Normal ca rupt calda cine ar fi rezistat sa astepte sa se raceasca .Inca o sectiune in care sper sa se vada cat e de pufoasa pacat ca nu ii puteti simti aroma.


Poze

Paine Trandafir
Paine Trandafir - poza 2
Paine Trandafir - poza 3
Paine Trandafir - poza 4
Paine Trandafir - poza 5
Paine Trandafir - poza 6
Paine Trandafir - poza 7
Paine Trandafir - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

15/06/2013

Nu stiu ...dar parca nu prea sunt clari trandafirii....mai ai de lucrat,,,

(0) (0) Abuz
31/12/2011

Am mai facut "yo" "trandafirul" asta, diferenta e ca adaug 4 oua cand framant aluatul si e "belea" dar inainte de a se rula ,peste stratul de unt, pune niscai branza rasa si ai grija......

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează