Ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari intr-un castron. Intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pana cand zaharul se dizolva complet; siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pana cand se leaga.
Castronul cu ciocolata se pune pe un vas cu apa calda (nu fierbinte). Cand este suficient legat, siropul se adauga in suvoi subtire in ciocolata care se amesteca incontinuu cu lingura.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantini subtiri, care curge . Daca este destul de subtire, nu mai este nevoie sa se adauge unt.
In cazul in care este nevoie sa se mai subtieze, se adauga 30 g unt, amestecandu-se in continuare tot pe apa calda pana cand se omogenizeaza perfect; daca nu se amesteca bine untul in glazura, aceasta va fi patata (cu dire de grasime), dupa ce se usuca.
Daca glazura este prea subtire, se ia de pe apa calda si se vantura putin cu lingura ca sa se raceasca si astfel se va mai ingrosa. Daca esteprea groasa, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda sau 20-30 g unt, cu care se amesteca bine. Nu este necesar sa se puna unt in glazura, daca aceasta a fost subtiata suficient cu sirop bine legat.
Cu unt glazura se intareste mai repede, dar stralucirea este numai momentana;dupa ce se raceste devine mata. Cu apa simpla glazura se subtiaza, numai cand este nevoie, cu 1-2 lingurite, altfel se va folosi numai sirop bine legat; sau se dilueaza cu putin unt, amestecand apa calduta si imediat se glaseaza cu ea asa calduta.
Putem sa punem plumb? Mie imi place totul cu plumb. Imi placea inainte cand foloseam combustibl cu plumb. Si lingura poate sa fie din plumb in loc de metal?
Comentarii:
Putem sa punem plumb? Mie imi place totul cu plumb. Imi placea inainte cand foloseam combustibl cu plumb. Si lingura poate sa fie din plumb in loc de metal?
AM SA INCERC DIN FINETTI A INCERCAT CINEVA ? SA-MI SPUNETI SI MIE
Cautam reteta.o voi folosi mereu.sper sa reusesc
O glazura excelenta, am sa incerc si la torturi. saluatari si bafta in continuare
Super
Bine