Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede. Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic.
Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in aluat.
Punem aluatul intr-un sprit de ornat si turnam forme in tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic pana sunt gata umflate si rumenite frumos.
Pentru crema amestecam zaharul si amidonul. Turnam laptele si amestecam bine, apoi asezam vazul pe foc si amestecam pana incepe sa se ingroase.
Luam vasul de pe foc si amestecam in crema stafidele care au fost tinute in prealabil in esenta de rom si untul. Amestecam foarte bine pana ce se topeste untul. Adaugam esente(dupa gust).
Taiem in doua cojile de ecler si le umplem cu crema. In cele din urma, dupa ce toate eclerele sunt umplute, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul si turnam peste eclere.
Le tinem la rece cateva ore inainte de a fi servite.
Comentarii:
Tocmai fac eclere dupa aceasta reteta....sunt minunate .Multumesc