Dulceata din fructe de aronia

Dulceata din fructe de aronia
Desert
Foarte ușor
9 ore

Fructele de aronia se pot folosi şi la prăjituri, se pot prepara şi gemuri sau dulceţuri din ele. Din fructe se extrage un pigment puternic care este folosit în industria alimentară.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare6 ore
Gătire3 ore
  • Se spală fructele, se înlătură frunzele şi coditele şi pun într-un vas în straturi alternative cu zahărul sau mierea.
  • Se lasă vasul acoperit până a doua zi, apoi se adaugă o cană de apă, scorţişoara şi se fierbe la foc potrivit până când fructele se înmoaie şi siro¬pul se leagă bine.
  • Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 10 minute, apoi se ia vasul de pe foc şi se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate.

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Vali

Nu cred ca este ok cu miere. Mierea supusa la temperaturi ridicate devine toxica Are loc un proces de caramelizare si de rumenire din care rezulta alcool dehidrogenat. Pana la proba contrarie, nu cu miere.

abuz

Adriana

A încercat cineva cu miere? E ok în sensul la fierbere de leagă bine? Mulțumesc anticipat pentru răspuns❤

abuz

Ana

Maine vreau sa incerc reteta de dulceata. Pare a fi f buna ... Multumesc .....................

abuz

cnstantin

Bun bun

abuz