Se incalzeste laptele si se adauga drojdia in el . Cand este dizolvata se adauga intr-un bol unde am adaugat faina , ouale, sarea si zaharul.Se framanta bine , cu mixerul aproximativ 15 min sau cu mana aprox 30 minute . Este foarte importanta sa fie bine framantat acest aluat.
Se pune intr-un bol , se astupa cu folie si se lasa asa 30-40 min. Mai avem nevoie de un unt care se pune intr-o folie sau hartie de copt si se bate cu sucitorul apoi se intinde in forma dreptunghiulara dar nu foarte mare .
Se intinde aluatul pe masa de lucru presarata cu faina , astfel incat aluatul sa fie cam de 3 ori mai mare decat forma untului intins. Sepune untul in mijloc apoi se impatura untul . Se intinde bine foaia impaturata dar cu grija sa nu iasa untul . Se impatura in trei si se baga la frigider pana se intareste untul dar nu foarte tare.
Se scoate se mai intinde odata foaia apoi iar se impatura in trei si se baga la frigider. Se repeta aceasta operatie de trei sau patru ori iar ultima data se lasa la frigider cateva ore sau chiar o noapte intreaga.
A doua zi se intinde iar aluatul, se taie triunghiuri de dimensiunea dorita , se umple cu ciocolata sau crema de vanilie sau chiar se pot lasa goale , se intind colturile triunghiurilor apoi se ruleaza. Se pun in tava pe o hartie de copt si se lasa cam 30 min sa dospeasca.
Se ung cu lapte , se prasara zahar si se coc in cuptorulpreincalzit la 200 grade timp de 15-20 min. Aluatul ramas niciodata nu se framanta . Intotdeauna se suprapun bucatile ce raman si se intinde foaie .
Comentarii:
Excelent
Tare