Petitchef

Croissante cu ciocolata si crema de vanilie

Aperitiv
4 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se incalzeste laptele si se adauga drojdia in el . Cand este dizolvata se adauga intr-un bol unde am adaugat faina , ouale, sarea si zaharul.Se framanta bine , cu mixerul aproximativ 15 min sau cu mana aprox 30 minute . Este foarte importanta sa fie bine framantat acest aluat.
  • Se pune intr-un bol , se astupa cu folie si se lasa asa 30-40 min. Mai avem nevoie de un unt care se pune intr-o folie sau hartie de copt si se bate cu sucitorul apoi se intinde in forma dreptunghiulara dar nu foarte mare .
  • Se intinde aluatul pe masa de lucru presarata cu faina , astfel incat aluatul sa fie cam de 3 ori mai mare decat forma untului intins. Sepune untul in mijloc apoi se impatura untul . Se intinde bine foaia impaturata dar cu grija sa nu iasa untul .
    Se impatura in trei si se baga la frigider pana se intareste untul dar nu foarte tare.
  • Se scoate se mai intinde odata foaia apoi iar se impatura in trei si se baga la frigider.
    Se repeta aceasta operatie de trei sau patru ori iar ultima data se lasa la frigider cateva ore sau chiar o noapte intreaga.
  • A doua zi se intinde iar aluatul, se taie triunghiuri de dimensiunea dorita , se umple cu ciocolata sau crema de vanilie sau chiar se pot lasa goale , se intind colturile triunghiurilor apoi se ruleaza.
    Se pun in tava pe o hartie de copt si se lasa cam 30 min sa dospeasca.
  • Se ung cu lapte , se prasara zahar si se coc in cuptorulpreincalzit la 200 grade timp de 15-20 min.
    Aluatul ramas niciodata nu se framanta . Intotdeauna se suprapun bucatile ce raman si se intinde foaie .


Poze

Croissante cu ciocolata si crema de vanilie
Croissante cu ciocolata si crema de vanilie - poza 2
Croissante cu ciocolata si crema de vanilie - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

12/01/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
01/08/2012

Tare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Croissante cu sunca si crema de branza
Croissante cu sunca si crema de branza
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Croissante friganele la cuptor
Croissante friganele la cuptor
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
8 porții
1 h 5 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează