Se pune laptele la fiert.Intr-o tigaie se prajeste ceapa taiata marunt si carnea daca este cruda impreuna cu jambonul taiate si acestea marunt.
Se adauga faina peste ceapa prajita, se amesteca usor si se lasa sa se schimbe un pic la culoare.Atentie sa nu se arda.Se toarna laptele fiert treptat amestecand sa nu se faca cocoloase.
Se adauga sarea si piperul, se lasa sa mai fiarba 2-3 minute dupa care se toarna totul intr-o tava si se lasa la racit . Se poate lasa la frigider peste noapte.
Cand aceasta s-a racit, se ia cu o lingurita si se formeaza cilindrii de aprox 5-8 cm lungime si grosi de 3 cm.Se da fiecare crocheta prin pesmet apoi prin ou apoi iar prin pesmet si se pun la prajit in ulei abundent pana se rumenesc.
Se pune 160 gr de faina și jumate ulei, jumate unt de cantitate cât să omogenizeze bine faina sa iasă ca o pasta, în lapte când fierbe se adaugă un vârf de cuțit de nucșoară, restul operațiuni este bine.
Comentarii:
Se pune 160 gr de faina și jumate ulei, jumate unt de cantitate cât să omogenizeze bine faina sa iasă ca o pasta, în lapte când fierbe se adaugă un vârf de cuțit de nucșoară, restul operațiuni este bine.
Pare foarte gustoasa. O voi incerca.
Excelent
Cam multa faina, si aceea prajita, foarte nesanatos!