Se freaca untul spuma pentru aluat. Se adauga pe rand 100 g de zahar pudra, zaharul vanilat, oul si galbenusul. Se cerne apoi faina si sare pe deasupra si se incorporeaza.
Se incinge cuptorul la 200°C; se taie 4 bucati de hartie pentru copt de marimea tavilor. Pe reversul hartiei se deseneaza cu creionul forma covrigeilor, dupa sablon. Se aseaza hartia in tavi. Se pune aluatul intr-un cornet cu sprit avand orificiul mic si rotund.
Se formeaza covrigeii in tava dupa modelul desenat. Se introduc tavile pe rand la cuptor si se tin 10-15 minute, pana ce covrigeii devin aurii. Se scot din tavi si se racesc pe un gratar de bucatarie.
Pentru glazura se amesteca restul de zahar pudra cu untul de cocos, cacao si 2 linguri de apa clocotita. Se inmoaie covrigeii in amestec si se lasa sa se usuce pe un gratar acoperit cu o folie de aluminiu.
Inainte de uscare, se mai poate presara praf de cacao, cernut prin sita, sau fulgi de ciocolata.incearca AndanaPan.ro - produse de panificatie, patiserie si cofetarie.