În primul rand, vom pregati orezul expandat. Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaii).
Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda caldura. (Lasati-l 2 secunde, mișcati-l, lasati iar 2 sec, apoi iar agitati)
In cateva secunde, orezul va incepe sa se umfle ca floricele, dar fara sa sara. Cand s-a umflat si s-a prajit usor, turnati-l intr-un bol repede inainte sa se arda.
Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.
Pentru sos: Intr-un bol, puneti uleiul de cocos + siropul de artar (mirea) si puneti in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Adaugati cacao si amestecati.
Incorporati preparatul cu orezul expandat si amestecati bine.
Acum, pentru ca amestecul sa se usuce il vom coace 12 minute la 160° C
Si gata! Potrivit pentru micul dejun sau gustare :)
* Se pastreaza pana la 2 saptamani intr-un recipient etans. * Daca doriti o versiune sarata, puteti amesteca cu condimente si unt.Se poate adauga ca ingredient crocant in salate :)