Cereale de orez expandat cu ciocolata

Gustări
Foarte ușor
20 min

Astazi te invatam cum sa faci cereale din orez expandat. Dureaza un minut si ai nevoie doar de o tigaie.

Ingrediente

6

Materiale

  • Tigaie antiaderenta
  • castron
  • Hartie de copt
  • Recipient etans

Preparare

Preparare5 min
Gătire15 min
  • Cereale de orez expandat cu ciocolata - Preparare etapa 1În primul rand, vom pregati orezul expandat.
    Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaii).

    Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda caldura. (Lasati-l 2 secunde, mișcati-l, lasati iar 2 sec, apoi iar agitati)
  • Cereale de orez expandat cu ciocolata - Preparare etapa 2In cateva secunde, orezul va incepe sa se umfle ca floricele, dar fara sa sara. Cand s-a umflat si s-a prajit usor, turnati-l intr-un bol repede inainte sa se arda.

    Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.
  • Cereale de orez expandat cu ciocolata - Preparare etapa 3Pentru sos: Intr-un bol, puneti uleiul de cocos + siropul de artar (mirea) si puneti in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde.
    Adaugati cacao si amestecati.
  • Cereale de orez expandat cu ciocolata - Preparare etapa 4Incorporati preparatul cu orezul expandat si amestecati bine.
  • Cereale de orez expandat cu ciocolata - Preparare etapa 5Acum, pentru ca amestecul sa se usuce il vom coace 12 minute la 160° C
  • Cereale de orez expandat cu ciocolata - Preparare etapa 6Si gata! Potrivit pentru micul dejun sau gustare :)

Punctează această reţetă

Observații

* Se pastreaza pana la 2 saptamani intr-un recipient etans.
* Daca doriti o versiune sarata, puteti amesteca cu condimente si unt.Se poate adauga ca ingredient crocant in salate :)

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: