Cum sa faci orez expandat
Astazi te invatam cum sa faci cereale din orez expandat. Dureaza un minut si ai nevoie doar de o tigaie.
Ingrediente
10
Cost estimat: 0.63Euros€ (0.06€/porție)
Materiale
- tigaie antiaderenta
Preparare
Preparare5 min
Gătire5 min
Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaii).
Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda caldura. (Lasati-l 2 secunde, mișcati-l, lasati iar 2 sec, apoi iar agitati)In cateva secunde, orezul va incepe sa se umfle ca floricele, dar fara sa sara. Cand s-a umflat si s-a prajit usor, turnati-l intr-un bol repede inainte sa se arda.
Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.Si gata!
In observatii va explicam cum iîl puteti utiliza.
Observații
* Se pastreaza pana la 2 saptamani intr-un recipient etans.
* Daca doriti o versiune sarata, puteti amesteca cu condimente si unt.Se poate adauga ca ingredient crocant in salate :)
* Pentru o versiune dulce, aveti retetele noastre de Cereale din orez expandat cu ciocolata sau Batoane din orez expandat.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 88Kcal
- Carbo: 19.3g
- Grăsimi: 0.3g
- Grăsimi sat.: 0.1g
- Proteine: 2g
- Fibre: 0.5g
- Zahăr: 0.1g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (25g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
delia,
29/11/2024
Ma bucur ca am aflat cum se prepara orezul expandat,nu am gasit nicaieri si aveam nevoie de asa ceva pentru batoane cu alune si fructe uscate.
am gătit această rețetă