Petitchef

Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina

Felul principal
3 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Intr-o oala mare se pune varza si se acopera cu apa. Se pune la fiert . Cand incepe sa se inmoaie, se tine cu o furculita si cu cutitul se taie frunzele de langa cotor, pe masura ce se inmoaie si se scot afara. Operatiunea se poate face si cu cateva zile inainte, iar varza oparita se poate pastra in frigider sau in congelator pe o perioada mai mare.
  • Se amesteca carnea cu oul, ceapa, orezul, lingurita rasa de sare, piper dupa gust, boiaua, lingurita de oregano si lingurita de pasta de rosii. Intr-o cratita sau oala cu fundul gros se face un "pat" din varza acra si crengute de oregano. Se invelesc sarmalele: intr-o foaie de varza se pune la un capat aproximativ 2 linguri de amestec de carne, se indoaie capatul, apoi marginile, si se ruleaza sarmaua strans.
  • Se aseaza in oala cu capatul liber in jos. La fel se procedeaza cu restul, si se aseaza una langa alta, pana cand se umple un strat. Se pune peste primul strat de sarmale pasta de rosii , foile de dafin, bucatele de grasime si un alt strat de varza acra.
  • Apoi se continua cu al doilea strat de sarmale, pana cand se termina umplutura. Se acopera sarmalele cu o farfurie intoarsa si se umplu cu apa sa le acopere.
  • Se pun la foc mediu 2-3 ore, adaugandu-se apa cand scade, si adaugandu-se sare si piper dupa gust . La fel se pot potrivi si de acre, mai adaugandu-se zeama din punga cu varza acra daca va plac mai acre.


Poze

Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina
Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina - poza 2
Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Adriana, 13/08/2024

De unde varza acra, daca și în titlu este vorba de sarmale cu varza creața, departe de varza de putina? La noi varza creață nu se prea găsește, dar e folosită pentru sarmale de familiile de români din Italia, Spania, Franța, unde se găsește varză creață, dar nu se găsește varză murată decât la magazinele românești ..

(0) (0) Abuz
03/12/2013

Fff bune

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Multumesc de idee

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum sa faci orez expandat
Cum sa faci orez expandat
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cum să faci ceapă crocantă în cuptor?
Cum să faci ceapă crocantă în cuptor?
5 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Cum să faci făină de orez (fără gluten)
Cum să faci făină de orez (fără gluten)
2 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează