Cosulete din ciocolata umplute cu crema de caramel
Ingrediente
6
Crema de caramel:
Rețete inrudite
-
Baton de ciocolată în stil franui cu zmeură, ciocolată albă și ciocolată neagră!
-
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
-
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra + caramele
-
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata alba + speculoos
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Topim ciocolata alba pe baie de aburi ,dupa ce s-a topit se ia fiecare hartie si se imbraca interiorul in ciocolata cu ajutorul unei lingurite .Se pun invers pe un platou pentru a se scurge ciocolata.
- Se lasa sa se intareasca ,dupa se indeparteaza hartia ramand un cosulet din ciocolata. Acelasi procedeu se face si la ciocolata neagra.
- Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara la foc mic ,dupa ce s-a caramelizat adaugam laptele si lasam sa se topeasca zaharul.Intr-un castron amestecam faina si amidonul cu cateva linguri de lapte si le adaugam peste laptele cu zahar.
- O lasam sa fiarba la foc mic ,mestecand continuu sa nu se prinda.Dupa fierbere se adauga untul si se lasa sa se raceasca .
- Umplem cosuletele cu crema . Ideea cu cosuletele am gasit-o intr-o carte in limba italiana Cioccolato.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!