Fileurile de peste se spala si se fierb in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert, se sfarama pestele si se amesteca cu ouale, pesmetul, feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, ceapa tocata marunt, si verdeata (dupa preferinte marar, patrunjel)
Amestecam foarte bine ingredientele, apoi facem chiftelute le dam prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Dupa ce s-au prajit le scoatem pe un platou cu servetele, pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc cu cartofi, orez, mix de legume sau sos.
Pangasius? Cel mai prost peste pe care puteai sa-l alegi! Cei mai buni pesti pentru chiftelute sunt novacul, stiuca, crapul, merlucius, codul, salaul. Pentru tine pangasius e bun pentru ca e ieftin si il iei file? N-ai vazut niciun documentar despre cum si unde sunt crescuti pestii astia? Daca ai sa vezi intr-un final vreunul n-ai sa mai pui gura in viata ta pe pangasius! In afara de faptul ca folosesti pestele asta nici reta in sine nu e ok atat timp cat intai fierbi pestele si cu el fiert formezi chiftelele pe care le prajesti pe urma. Pai ai piredut tot gustul pestelui daca procedezi asa. Ia intra tu pe blogul "Pofta buna" al d-nei Gina Bradea si vezi acolo cum se fac chiftelele din peste, d-na Bradea fiind specialista scolita in domeniul culinar. Cauta blogul ca ai multe de invatat de acolo ca nu ne nastem gata invatati si nu avem cum sa stim totul!
Comentarii:
Cum scapam dom'le dde Naina asta?
Pangasius, un peste pe care nu l-as da nici la pisici. Este crescut in conditii oribile.
Pangasius? Cel mai prost peste pe care puteai sa-l alegi! Cei mai buni pesti pentru chiftelute sunt novacul, stiuca, crapul, merlucius, codul, salaul. Pentru tine pangasius e bun pentru ca e ieftin si il iei file? N-ai vazut niciun documentar despre cum si unde sunt crescuti pestii astia? Daca ai sa vezi intr-un final vreunul n-ai sa mai pui gura in viata ta pe pangasius! In afara de faptul ca folosesti pestele asta nici reta in sine nu e ok atat timp cat intai fierbi pestele si cu el fiert formezi chiftelele pe care le prajesti pe urma. Pai ai piredut tot gustul pestelui daca procedezi asa. Ia intra tu pe blogul "Pofta buna" al d-nei Gina Bradea si vezi acolo cum se fac chiftelele din peste, d-na Bradea fiind specialista scolita in domeniul culinar. Cauta blogul ca ai multe de invatat de acolo ca nu ne nastem gata invatati si nu avem cum sa stim totul!