Chec din albusuri

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare25 min
Gătire20 min
  • Albusurile avut puse la pastrare in congelator. Pe masura ce foloseam doar galbenusul de ou strangeam albusul intr-o cutiuta de plastic si il puneam la congelator.
  • Cum procedat , initial lasat la dezghetat la temperatura camerei albusele, apoi cu un praf de sare si 10 linguri zahar mixat pana obtinut o spuma tare.
  • Adaugat cele 14 linguri faina in care pus si praful de copt, treptat si amestecat de sus in jos avand grija sa nu zdrobesc spuma prea tare.
  • Adaugam si fructele , ciocolata taiat bucatele mai mici, amestecam usor compozitia si apoi o turnam in formele de chec unse si bine tapetate cu faina .
  • Introducem formele cu chec in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 5 minute la foc mare ,apoi reducem la foc mic pana desupra checul devine auriu .
  • Se scoate din cuptor , se scot checurile din forme si se lasa la racit. Se poate orna cu glazura de ciocolata , caramel sau pudra cu zahar praf . Se taie felii si de acum checul poate fi servit.
LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

22/04/2013

Buna rau

(0) (0) abuz