Chec din albusuri
Ingrediente
4
Preparare
Preparare25 min
Gătire20 min
- Albusurile avut puse la pastrare in congelator. Pe masura ce foloseam doar galbenusul de ou strangeam albusul intr-o cutiuta de plastic si il puneam la congelator.
- Cum procedat , initial lasat la dezghetat la temperatura camerei albusele, apoi cu un praf de sare si 10 linguri zahar mixat pana obtinut o spuma tare.
- Adaugat cele 14 linguri faina in care pus si praful de copt, treptat si amestecat de sus in jos avand grija sa nu zdrobesc spuma prea tare.
- Adaugam si fructele , ciocolata taiat bucatele mai mici, amestecam usor compozitia si apoi o turnam in formele de chec unse si bine tapetate cu faina .
- Introducem formele cu chec in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 5 minute la foc mare ,apoi reducem la foc mic pana desupra checul devine auriu .
- Se scoate din cuptor , se scot checurile din forme si se lasa la racit. Se poate orna cu glazura de ciocolata , caramel sau pudra cu zahar praf . Se taie felii si de acum checul poate fi servit.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: