Albusurile avut puse la pastrare in congelator. Pe masura ce foloseam doar galbenusul de ou strangeam albusul intr-o cutiuta de plastic si il puneam la congelator.
Cum procedat , initial lasat la dezghetat la temperatura camerei albusele, apoi cu un praf de sare si 10 linguri zahar mixat pana obtinut o spuma tare.
Adaugat cele 14 linguri faina in care pus si praful de copt, treptat si amestecat de sus in jos avand grija sa nu zdrobesc spuma prea tare.
Adaugam si fructele , ciocolata taiat bucatele mai mici, amestecam usor compozitia si apoi o turnam in formele de chec unse si bine tapetate cu faina .
Introducem formele cu chec in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 5 minute la foc mare ,apoi reducem la foc mic pana desupra checul devine auriu .
Se scoate din cuptor , se scot checurile din forme si se lasa la racit. Se poate orna cu glazura de ciocolata , caramel sau pudra cu zahar praf . Se taie felii si de acum checul poate fi servit.
Comentarii:
Buna rau