Se aleg cateva frunze de varza cu care se imbraca bolul de salata. Pieptul de pui si branza se taie cubulete. Parte cu frunze a salatei, cascavalul, morcovul, ardeiul rosu si ceapa se taie fideluta. Castravetele se taie pe jumatate, cu o lingurita se scoate partea cu seminte si apoi se taie in cubulete.
Grepfruitul se taie in felii, eliminandu-se pielita, ramanand numai pulpa. Se opresc cateva felii intregi pentru decor, iar celelate se taie cuburi si se amesteca cu restul ingredientelor.
Pentru sosul vinaugrette se anesteca toate ingredientele ca la o maioneza. se adauga peste salata impreuna cu coriandru. In bolul in care am aranjat frunzele de varza de China, rasturnam salata. Se adauga si patrunjel tocat, dupa gust. Pofta buna!
Pentru ca salatele preparate din varza de China sau eisberg imi plac mai mult decat cele obtinute din salata verde obisnuita, cred ca voi incerca si aceasta reteta. Merci.
Pare apetisanta cu exceptia retetei; ce fel de branza se recomanda, preuspunand ca(ci) casavalulul nu este o "natiie" de branza ci ... D-zeu stie ce ?. Eu asa stiu ca este tot branza.
Iar, in replica la "Coana Leonora ca e dama bine- vorba lui, "nenea" Iancu Caragiale, daca coana "Joitzica" doreste in mod deosebit retete de post ... sunt suficiente "site-uri" sau alte mijloce de informare in aceasta directie. Pentru informarea dumneaiei acest site este pentru toata lumea "postisti" sau nepostisti" Daca D-ta ai o idee mai valoroasa, nu ai decat sa iti deschizi site-ul personal. Nimeni nu te impiedica. Sau mai exact, NU te MAI impiedica. deci ... la lucru, nu la critici!!!
Este POSTUL MARE! Nu puteti sa strecurati, macar din cand in cand, si cate un Meniu de Post? Sunt foarte multe persoane care respecta acest post sau aleg sa renunte la produse de origine animala miercurea sau vinerea. Cred ca daca ati publica retete in acest scop ati inspira persoanele interesate si ati aduna si mai multe aprecieri!....poate va veti gandi si la acest aspect cat mai curand!
Comentarii (12):
Pentru ca salatele preparate din varza de China sau eisberg imi plac mai mult decat cele obtinute din salata verde obisnuita, cred ca voi incerca si aceasta reteta. Merci.
Chiar la urma scrii :"rasturnam salata". Eu am rasturnat-o pe gramada de compost!
Trebuie retete atit pentru atei cit si pentru habotnicii bigoti.
F.buna
Reteta buna,gust excelent.
Pentru cine reclama ca e POSTUL MARE. De fapt e prostul mare si mancarea de post e pentru prosti!
Pare apetisanta cu exceptia retetei; ce fel de branza se recomanda, preuspunand ca(ci) casavalulul nu este o "natiie" de branza ci ... D-zeu stie ce ?. Eu asa stiu ca este tot branza.
Iar, in replica la "Coana Leonora ca e dama bine- vorba lui, "nenea" Iancu Caragiale, daca coana "Joitzica" doreste in mod deosebit retete de post ... sunt suficiente "site-uri" sau alte mijloce de informare in aceasta directie. Pentru informarea dumneaiei acest site este pentru toata lumea "postisti" sau nepostisti" Daca D-ta ai o idee mai valoroasa, nu ai decat sa iti deschizi site-ul personal. Nimeni nu te impiedica. Sau mai exact, NU te MAI impiedica. deci ... la lucru, nu la critici!!!
Este POSTUL MARE! Nu puteti sa strecurati, macar din cand in cand, si cate un Meniu de Post? Sunt foarte multe persoane care respecta acest post sau aleg sa renunte la produse de origine animala miercurea sau vinerea. Cred ca daca ati publica retete in acest scop ati inspira persoanele interesate si ati aduna si mai multe aprecieri!....poate va veti gandi si la acest aspect cat mai curand!
Apetisanta
Gustos!