Salată de varză roșie cu ghimbir

Altele
Foarte ușor
15 min

pentru un gust putin picant

Ingrediente

3
Cost estimat: 2625.24 (875.08€/porție)

Preparare

  • Varza se curăță de primele frunze și se toacă foarte fin.
  • Se amestecă varza cu sarea, zahărul și ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoarea cu găuri mici.
    Se lasă pentru minim o oră.
    Punem pe foc oțetul de vin îndoit cu apa și se dă într-un clocot.
    Se toarnă peste varză și se amestecă bine cu o lingură de lemn.
    Înainte de a servi se adaugă și uleiul.

    Astfel pregătită varza se poate ține la rece, în borcane bine acoperite.
    Se îndeasă varza în borcane și se toarnă deasupra zeama lăsată.
  • PS: Din 3 kg de varză roșie vă ies aproximativ 3 borcane de 800g și unul de 400g.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

mircea phila

Woooow...da excelenta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F.buna,gustoasa

abuz

anonymous

Excelenta si sanatoasa!

abuz

anonymous

Eu stiam ca sfecla rosie se face cu hrean nu si varza.

abuz

anonymous

Reteta deosebit de sanatoasa si utila.Multumesc.

abuz

anonymous

Bun, dar de ce nu cu hrean ? Doar pentru cä ghimbirul este mai snob ?

abuz

anonymous

Simpla si delicioasa!!!

abuz

anonymous

Pare buna.Eu, cum sunt mare amatoare de salate, cu siguranta am sa incerc.Merci pt reteta.

abuz