Fierbem taieteii conform instructiunilor, ii scurgem si ii lasam sa-si astepte randul.Pregatim legumele, le spalam, le curatam si le tocam: ciupercile le taiem felii, ceapa, usturoiul si ghimbirul felii subtiri, ardeiul, betigase, varza o tocam ca pentru salata, iar morcovii ii taiem in 2 pe lungime si apoi folosim curatatorul de legume pentru a-i taia fasii subtiri.In wok incingem 2 linguri de ulei si prajim usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute tocat marunt si curatat de seminte timp de 1 minut.
Adaugam ceapa si mai calim 1 - 2 minute. Adaugam restul legumelor, in afara de varza si calim la foc mare 4 - 5 minute, amestecand mereu.
Punem si varza si mai calim 2 - 3 minute, pana se inmoaie putin. Cand legumele sunt gata, le scoatem din wok, pentru ca il vom folosi pentru taietei. Legumele nu trebuie sa fie moi, ci trebuie sa ramana crocante, al-dente.
In wok punem restul de ulei, taieteii si 5 linguri de sos de soia si calim 2 minute, amestecand mereu. Adaugam legumele si restul de sos de soia, amestecam bine si mai lasam 1 minut pe foc.
Cam aceasta ar fi salata, puteti pune mai mult ardei iute, cu unul va fi doar putin condimentata. Este foarte buna calda sau rece, iar 100 grame au in jur de 170 calorii.
Comentarii:
Este ulei cu taietei de orez? 10 linguri de ulei soia + 4 de masline? la 250g de taietei de orez? nu vad ciupercile in poza...oricum, suna bine!
Mda, mananci acum si peste o ora ti-e foame. Daca bagai si ceva mai consistent in ea era ok.
Very nice