Cuptorul se incinge la 220 gr Celsius (425 Fahrenheit) si se pune o oala cu apa la fiert (aprox 3 litri). Intr-un castron se amesteca ardeii si ceapa, se sareaza, pipereaza, se adauga 2 linguri de ulei de masline si salvia tocata. Se amesteca bine ca toate legumele sa fie date cu ulei, se intind intr-o tava intr-un singur strat.
Se da la cuptor pentru 20 minute, amestecandu-se o data sau de 2 ori, pana cand legumele sunt rumenite. Fasolea verde se curata de codite si se taie bucati mai mici, dupa preferinta. Cand apa fierbe se pune fasolea si se lasa 5 minute. Se scoate si se pune intr-un castron cu apa si gheata, ca sa opreasca fiertul.
Cand fasolea s-a racit, se scurge apa. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline si 1 lingura de unt. Cand tigaia este incinsa bine, se adauga pastaile scurse, se dau cu sare si piper si se prajesc la foc iute cateva minute. Se opreste focul, se amesteca cu ardeii si ceapa, si se servesc.