Nu stiu cum se face, dar am avut o pofta teribila de o mancarica cu carne de vita. Am fost la „shopping” in fuga mare, insa nu am gasit nimic pe placul meu. Si cand era sa-mi pun pofta-n cui, am gasit pe undeva carne de vitel. Mi-am zis ca nu-i rau, ba chiar e si mai bine fiindca vitelul are carnea mai frageda si mancarea va iesi mai gustoasa. Ceea ce s-a si intamplat :)
Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda.
Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb.
Feliile de vitel le-am condimentat bine dupa gust si am turnat o jumatate de pahar de apa in tava, dupa care am dat totul la cuptor circa 15-20 de minute.
Eu am folosit drept condimente busuioc proaspat si cimbru in cantitati marisoare, alaturi de piper alb, piper verde, chilli si un praf de sare. Am scos cand a inceput sa miroasa foarte tare a cimbru.
Intre timp mi-am pregatit fasolea si anume, am spalat si am taiat tecile dupa marimea dorita. Dupa ce am scos vasul de la cuptor, am asezat peste feliile de carne cateva felii de rosii, iar deasupra rosiilor am asezat fasolea verde.
Am condimentat-o si pe ea cu mirodenii dupa plac, deasupra am tocat un ardei iute si am dat totul la cuptor din nou pentru aproximativ 30 de minute.
Aproape de final, adica cam cu 10 minute inainte sa opresc focul, am scos tava si cu o lingura am amestecat in tava astfel incat pastaile de fasole care fusera la suprafata si se uscasera, sa ajunga sa fie acoperite de sos. Pe deasupra am imprastiat niste cascaval ras si am dat din nou la cuptor.
Cand toate s-au rumenit si s-au patruns frumos, am scos de la cuptor si pe deasupra am imprastiat tarhon proaspat, cimbru, busuioc si patrunjel – toate proaspat taiate.
Povestea de la inceputul retetei denota insuficienta intelectuala si nu-si are rostul aici. Fiica-mea de 10 anisori face compuneri mult mai captivante, interesante si imaginative. De ce oare postati aici? Sa va vedeti "operele" publicate? Nu reusiti decat sa va blamati!
Timpul de preparare: 30 minute Timpul de gătire: 11 ore Gata în: 1 h, 30 m E cam prea "gatita" mancarea asta, in 11 ore! Alte perle: "am uns atat vasul, cat si peretii acestuia", adica peretii vasului nu fac parte din vas? "vitel aromat" cine e aromat? Vitelul sau carnea lui? Habar n-ai care e diferenta intre condimente si mirodenii! Ce cauta aici cascavalul? Pfui!!! Tecile de fasole sunt de fapt pastai, ele nu se taie ci se rup! Fasolea din poze e galbena, nu verde, cum se cere la ingrediente. Mai bine te-ai lasa de scris asemenea "retete" in grai oltenesc! Gatitul nu e o joaca, cum sustii, ci mai degraba o arta, arta culinara. Pacat insa ca unii, neavand ceva mai bun de facut, isi bat joc de ea!
Comentarii (17):
Am incercat reteta si a iesit ceva dezastruos, carnea foarte tare si uscata, fasolea uscata si fara gust.
Best one meal !!!
Arata beton am sa ancerc si eu!!!!
Povestea de la inceputul retetei denota insuficienta intelectuala si nu-si are rostul aici. Fiica-mea de 10 anisori face compuneri mult mai captivante, interesante si imaginative. De ce oare postati aici? Sa va vedeti "operele" publicate? Nu reusiti decat sa va blamati!
Buna
Optima pt.diabetul meu...!!!!!!!!! Multumesc !!!
Foarte buna
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 11 ore
Gata în: 1 h, 30 m
E cam prea "gatita" mancarea asta, in 11 ore!
Alte perle: "am uns atat vasul, cat si peretii acestuia", adica peretii vasului nu fac parte din vas? "vitel aromat" cine e aromat? Vitelul sau carnea lui? Habar n-ai care e diferenta intre condimente si mirodenii! Ce cauta aici cascavalul? Pfui!!! Tecile de fasole sunt de fapt pastai, ele nu se taie ci se rup! Fasolea din poze e galbena, nu verde, cum se cere la ingrediente. Mai bine te-ai lasa de scris asemenea "retete" in grai oltenesc! Gatitul nu e o joaca, cum sustii, ci mai degraba o arta, arta culinara. Pacat insa ca unii, neavand ceva mai bun de facut, isi bat joc de ea!
Merita incercata,dar cred ca fara cascaval
Foarte buna!!!