Petitchef

Fasole verde cu carne de vitel aromat la cuptor

Nu stiu cum se face, dar am avut o pofta teribila de o mancarica cu carne de vita. Am fost la „shopping” in fuga mare, insa nu am gasit nimic pe placul meu. Si cand era sa-mi pun pofta-n cui, am gasit pe undeva carne de vitel. Mi-am zis ca nu-i rau, ba chiar e si mai bine fiindca vitelul are carnea mai frageda si mancarea va iesi mai gustoasa. Ceea ce s-a si intamplat :)

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda.

    Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb.

    Feliile de vitel le-am condimentat bine dupa gust si am turnat o jumatate de pahar de apa in tava, dupa care am dat totul la cuptor circa 15-20 de minute.

    Eu am folosit drept condimente busuioc proaspat si cimbru in cantitati marisoare, alaturi de piper alb, piper verde, chilli si un praf de sare. Am scos cand a inceput sa miroasa foarte tare a cimbru.
  • Intre timp mi-am pregatit fasolea si anume, am spalat si am taiat tecile dupa marimea dorita. Dupa ce am scos vasul de la cuptor, am asezat peste feliile de carne cateva felii de rosii, iar deasupra rosiilor am asezat fasolea verde.

    Am condimentat-o si pe ea cu mirodenii dupa plac, deasupra am tocat un ardei iute si am dat totul la cuptor din nou pentru aproximativ 30 de minute.

    Aproape de final, adica cam cu 10 minute inainte sa opresc focul, am scos tava si cu o lingura am amestecat in tava astfel incat pastaile de fasole care fusera la suprafata si se uscasera, sa ajunga sa fie acoperite de sos. Pe deasupra am imprastiat niste cascaval ras si am dat din nou la cuptor.
  • Cand toate s-au rumenit si s-au patruns frumos, am scos de la cuptor si pe deasupra am imprastiat tarhon proaspat, cimbru, busuioc si patrunjel – toate proaspat taiate.


Poze

Fasole verde cu carne de vitel aromat la cuptor
Fasole verde cu carne de vitel aromat la cuptor - poza 2

Întrebări:




Comentarii (17):

Cat, 12/01/2022

Am incercat reteta si a iesit ceva dezastruos, carnea foarte tare si uscata, fasolea uscata si fara gust.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sergiu_s2013
sergiu_s2013, 14/09/2013

Best one meal !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/09/2013

Arata beton am sa ancerc si eu!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/03/2014

Povestea de la inceputul retetei denota insuficienta intelectuala si nu-si are rostul aici. Fiica-mea de 10 anisori face compuneri mult mai captivante, interesante si imaginative. De ce oare postati aici? Sa va vedeti "operele" publicate? Nu reusiti decat sa va blamati!

(0) (0) Abuz
adam_s2014
adam_s2014, 06/03/2014

Buna

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Optima pt.diabetul meu...!!!!!!!!! Multumesc !!!

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 11 ore
Gata în: 1 h, 30 m
E cam prea "gatita" mancarea asta, in 11 ore!
Alte perle: "am uns atat vasul, cat si peretii acestuia", adica peretii vasului nu fac parte din vas? "vitel aromat" cine e aromat? Vitelul sau carnea lui? Habar n-ai care e diferenta intre condimente si mirodenii! Ce cauta aici cascavalul? Pfui!!! Tecile de fasole sunt de fapt pastai, ele nu se taie ci se rup! Fasolea din poze e galbena, nu verde, cum se cere la ingrediente. Mai bine te-ai lasa de scris asemenea "retete" in grai oltenesc! Gatitul nu e o joaca, cum sustii, ci mai degraba o arta, arta culinara. Pacat insa ca unii, neavand ceva mai bun de facut, isi bat joc de ea!

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Merita incercata,dar cred ca fara cascaval

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Foarte buna!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buchetele de fasole verde si bacon
Buchetele de fasole verde si bacon
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ulei aromat cu busuioc
Ulei aromat cu busuioc
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează