Am pus afumatura la fiert in 4 L de apa in care am adaugat o lingurita rasa de sare, vreo 8 boabe de piper si o frunza de dafin. Am lasat carnea sa fiarba la foc mic pentru o ora.
Intre timp m-am ocupat de legume: am spalat fasolea si am rupt pastaile daca erau prea lungi, morcovii i-am taiat rondele, rosiile le-am decojit si le-am taiat bucatele, iar frunzele de leustean le-am maruntit.
Am adaugat pastaile de fasole si am lasat totul sa fiarba pentru inca o ora (verificati pastaile, daca fasolea este trecuta s-ar putea sa dureze mai mult pana fierbe). Dupa o jumatate de ora am adaugat si morcovii si rosiile, si le-am lasat sa fiarba la foc molcom. Cand legumele au fiert, am gustat ciorbica sa vad daca mai era nevoie de sare si am adaugat leusteanul maruntit. Am lasat ciorba sa mai dea cateva clocote, dar nu mai mult de 5 minute ca sa nu se piarda aroma de leustean.
La servire am adaugat si un pic de smantana.
Un pont: puteti congela fasolea galbena, spalata bine si curatata. Astfel, puteti sa va bucurati de aceasta ciorba delicioasa si in timpul iernii!
WOW,1 ora sa fierbi ,,,pastai de fasole galbena (verde,mov)''' inteleg de ar fi '''fasole uscata boabe''' saraci incepatori in ale bucatariei vor avea ''papara ''in loc de ciorba !!!!!!!!!!!!! LA afumaturile care sunt la fiert impreuna cu foaia de dafin piper macinat (in tot cazul nu boabe)se adauga zarzavaturile/rosiile cu vreo 10 minute inainte de a adauga fasolea pastai si se verifica dupa vreo 10-15 minute cit sunt de fierti pastai si apoi adaugi :mararul,leusteanul etc.Va multumim de retete & God bless
Mai rar o reteta cu atatea ineptii! Sa nu enumerez chiar toate observatiile de bun simt deja trimise! 4 litri de apa?? fara ceapa?? (ceapa este fundamentala!) O legatura de leustean?? pai leusteanul este foarte tare ca aroma!! nu mai zic de fara acritura!! nu am terminat, dar, nu m-as atinge de acesti 4 l de lichid! Oribil!
Imi pare rau, dar reteta asta e jalnica. Nu stiu ce ai vrut sa faci, cred ca ai incurcat ciorba de fasole uscata sau iahnia de fasole uscata cu ciorba de fasole pastai, altfel nu-mi explic ce cauta foaia de dafin aici. Afumatura(cu conditia sa fie intr-adevar data la fum si nu din cea vopsita) mai merge, dar sa faci ciorba cu 3 morcovi si fara nicio ceapa nu prea e in regula ca nu- o sa aiba niciun gust. Am facut odata o mancare de fasole verde la care am uitat pur si simplu sa pun ceapa si n-a mancat-o nimeni. Invatati mai fetelor ca ceapa da gust mancarurilor si nu va mai zgarciti in a o folosi. Si, sa nu uit, 5 rosii mi se par prea mult ca doar nu faci ciorba de rosii, asa ca 2-3 sunt deajuns. Mai spunea cineva aici ca daca nu are acritura nu este ciorba ci supa. Nici pe departe; unele ciorbe sunt acre altele nu, ciorba are legumele tocate si raman in ciorba pe cand la supa se pun numai zarzavaturi intregi, adica ceapa, morcov, pastarnac si telina care se scot dupa ce au fiert . Of, of, grea e bucataria asta !
Nici eu nu as folosi afumatura. Nu prea este sanatoasa. La Mega de ex. scrie ca este ciolan afumat dar este colort produsul cu boia de ardei. Nici vorba de afumatura. O sa incerc cu niste carnati de la taran. Voi pune marar si cimbru, o crenguta. Asa cred ca va iesi o supa minunata !
Comentarii (19):
Ce fel de ciorba e asta fara pic de acritura ? Cred ca e supa. In rest face fiecare cum crede sau dupa experienta acumulata.
WOW,1 ora sa fierbi ,,,pastai de fasole galbena (verde,mov)''' inteleg de ar fi '''fasole uscata boabe''' saraci incepatori in ale bucatariei vor avea ''papara ''in loc de ciorba !!!!!!!!!!!!!
LA afumaturile care sunt la fiert impreuna cu foaia de dafin piper macinat (in tot cazul nu boabe)se adauga zarzavaturile/rosiile cu vreo 10 minute inainte de a adauga fasolea pastai si se verifica dupa vreo 10-15 minute cit sunt de fierti pastai si apoi adaugi :mararul,leusteanul etc.Va multumim de retete & God bless
Benisimo.
Mai rar o reteta cu atatea ineptii! Sa nu enumerez chiar toate observatiile de bun simt deja trimise! 4 litri de apa?? fara ceapa?? (ceapa este fundamentala!) O legatura de leustean?? pai leusteanul este foarte tare ca aroma!! nu mai zic de fara acritura!! nu am terminat, dar, nu m-as atinge de acesti 4 l de lichid! Oribil!
Tu servesti ciorba ca antreu? Cred ca, ori nu cunosti, ori esti sucita rau!
Imi pare rau, dar reteta asta e jalnica. Nu stiu ce ai vrut sa faci, cred ca ai incurcat ciorba de fasole uscata sau iahnia de fasole uscata cu ciorba de fasole pastai, altfel nu-mi explic ce cauta foaia de dafin aici. Afumatura(cu conditia sa fie intr-adevar data la fum si nu din cea vopsita) mai merge, dar sa faci ciorba cu 3 morcovi si fara nicio ceapa nu prea e in regula ca nu- o sa aiba niciun gust. Am facut odata o mancare de fasole verde la care am uitat pur si simplu sa pun ceapa si n-a mancat-o nimeni. Invatati mai fetelor ca ceapa da gust mancarurilor si nu va mai zgarciti in a o folosi. Si, sa nu uit, 5 rosii mi se par prea mult ca doar nu faci ciorba de rosii, asa ca 2-3 sunt deajuns. Mai spunea cineva aici ca daca nu are acritura nu este ciorba ci supa. Nici pe departe; unele ciorbe sunt acre altele nu, ciorba are legumele tocate si raman in ciorba pe cand la supa se pun numai zarzavaturi intregi, adica ceapa, morcov, pastarnac si telina care se scot dupa ce au fiert . Of, of, grea e bucataria asta !
Fasolea galbena se fierbe cel putin 1 ora ?????? HAHAHAHA....
Nici eu nu as folosi afumatura. Nu prea este sanatoasa. La Mega de ex. scrie ca este ciolan afumat dar este colort produsul cu boia de ardei. Nici vorba de afumatura. O sa incerc cu niste carnati de la taran. Voi pune marar si cimbru, o crenguta. Asa cred ca va iesi o supa minunata !
Pontul ai putea sa-l tii pentru tine. Ca sa se pastreze la congelator si sa incapa ca lumea in pungi, fasolea trebuie neaparat oparita!
F.buna.gustoasa