Chec aperitiv indian

o gustare foarte reusita, usor de pregatit si de mare succes
Ingrediente
8
Preparare
Preparare25 min
Gătire35 min
- Curatati legumele si taiati-le in bucatele nu prea mici. Curatati ghimbirul si dati-l pe razatoare.
- Turnati grisul intr-un bol incapator si peste el iaurtul cu legumele. Presarati turmericul, pulberea de chilli, sarea si bicarbonatul. Amestecati. Preincalziti cuptorul la 200 grade.
- Puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara micuta. Cand uleiul e fierbinte aruncati in el semintele de chimen si mustar. Dupa ce incep sa pocneasca inchideti focul si eventual acoperiti craticioara cu un capac ca sa nu va stropeasca semintele in timp ce pocnesc.
Turnati imediat acest amestec peste grisul cu iaurt si legume. Amestecati bine. Adaugati apa asa incat sa iasa un amestec mai moale dar nu lichid. Depinde mult de ce fel de iaurt folositi, de cat de gros este iaurtul. Daca puneti prea multa apa va iesi un chec prea moale care nu se va coace bine in interior. - Ungeti o forma de paine cu putin ulei si turnati amestecul in ea. Nivelati si presarati semintele de susan. Dati la cuptor 35 – 40 minute.
- Scoateti apoi din cuptor si lasati sa se racoreasca bine de tot in forma. Desprindeti cu grija de peretii vasului si rasturnati pe un tocator de lemn. Apoi asezati pe un platou de servit. Lasati-l sa se raceaca complet – e mai bun la gust asa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
E
Etnoboutique
SUPER Uite o reteta cu multe ingrediente sanatoase despre care ,la prima vedere pot spune ca sunt sigura ca o sa-im iasa pt ca la retetele cu gris si bicarbonat si fara ou,consistent aluatului e intotdeauna controlabila iar checul pur si simplu...iese bine !
anonymous
Foarte bun
anonymous
)
anonymous
F.sanatos...!
anonymous
Buuuuuuuuuuuuuun
anonymous
Bun edelicios
anonymous
O VOI TESTA!
anonymous
Excelen, o voi incerca in acest week-end!
anonymous
Super gustos siaspect frumos
anonymous
Pare delicioasa a mincat cinva ?
Punctează această reţetă