MOD DE PREPARARE Se curata ardeiul si ceapa si se taie jullienne. Se fac sauté intr-o cantitate mica de ulei, impreuna cu chimen si ardei verde iute pana cand ceapa devine translucida iar in tigaie se formeza sos de la ardei. Intre timp se taie carnea felii subtiri de 2-3 mm grosime si 2-3 cm lungime. Carnea se freaca cu putina sare, cumin si coriandru uscat macinat. Legumele se imping spre marginea tigaii formand astfel loc in centru unde vom pune carnea. Cand carnea este pe jumatate facuta se amesteca cu ceapa si ardeiul calit. Se adauga 1 lingura de pasta de tomate sau de ardei si se asezoneaza cu sare&piper. Se adauga coriandru verde si se stinge focul. Intr-o alta tigaie sau pe plita se aseaza tortilla si pe o parte si pe cealalta, pana aceasta devine moale.Se intinde tortilla si umple cu stuffing-ul format. Peste compozitie se presara putin cascaval ras. Se ruleaza torilla, iar la la partea unde se inchide se pune putin cascaval si se aseaza intr-o tigaie uscata sau pe plita pentru a se lipi. FRIJOLES REFRITOS Fasolea neagra se pune la inmuiat peste noapte. A-II-a zis se pune la fiert cu un morcov, o ceapa si putina telina. Dupa ce s-a fiert se scurge bine de apa si se trage la tigaie cu usturoi, cumin, coriandru uscat macinat si verde si ardei verde iute. Dupa ce am sotat se pune fasolea intr-un malaxor iar cand devine pasta se pune intr-un vas ceramic se presara cu cascaval ras si se pune la salamander pentru gratinare.
GUACAMOLE Se aleg 2 avocado coapte. Se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Se stropeste cu putin suc de la o lime si se paseaza cu o furculita. Se curata o ceapa rosie si o rosie si se taie in cubulete. Se amesteca cu avocado. Se adauga putin ulei de masline si ardei verde iute coriandru verde , se asezoneaza cu sare&piper si se amesteca. De preferat a nu se face pasta. Se poate servi in jumatate de coaja ramasa de la avocado. Se serveste cu tortilla chips.