1. Se coc vinetele, ardeii, ro?iile. Se scot pieli?ele ?i semin?ele. Se toac? ceapa ?i gogosarii. 2. Se c?le?te ceapa, apoi se adaug? gogo?arii ?i se pune sare. 3. Vinetele se toac? sau se paseaz? în blender, la fel ?i ardeiul (e important ca legumele s? î?i p?streze textura, s? nu devin? o past?). Se adaug? în crati??, apoi se adaug? toate condimentele ?i se c?lesc pentru aproximativ 1 or?. 4. Se taie ciupercile, mai m?runt sau mai mare, cum vre?i. Se adaug? ?i se las? s? fiarb? molcom 30 de minute, apoi se pun ro?iile date pe r?z?toare ?i scurse. Se las? pe foc pân? se evapor? lichidul ?i pasta este bine închegat? (minim 40 de minute). Pune?i în borcane sterilizate, turna?i un strat de ulei deasupra ?i da?i la cuptor într-o tav? cu ap? pentru 15 minute. Pune?i capacul cât sunt înc? fierbin?i borcanele. Se serve?te rece, pe pâine pr?jit? si stropit? bine cu ulei de m?sline extravirgin.
Eu nu as pune zahar brun, boiaua dulace,ardeiul iute si usturoiul. Uleiul de masline este bine sa-l consumam crud, in salate de cruditati, nu gatit. Voi folosi cantitatile de gogosar,ceapa, rosii,ardei capia ,vinete si ciuperci pentru o zacusca cu ciuperci.Voi face o zacusca in mod mai traditional, fara sa folosesc masina de tocat sau blendarul.
Cel mai simplu se face ceapa calesti separat,apoi ardei separat si ciupercile separat.Numai dupa aceea punem toate ingredie ntele impreuna si le mai lasam la foc mic maxim 2 ore. Dupa aceea le pui la borcan le inchizi si le bagi in perna pana adoua zi. nu uitati se pune la sfarsit o lingurita de salicil. Zahar nu se pune in zacusca asta dar nici usturoi.reteta cea mai simpla 3 kg ciuperci 3 kg ceapa 6 kg capia sau gogoisari care doresti foi de dafin piper boabe sare grunjoasa dupa gust 1,5 l suc de rosii su bulion ulei doar atat cat sa calesti fiecare separat. incercati fara vinete sa vedeti ce gustoase sunt si ciupercile sa fie pleurotus
Comentarii:
Este o delicatese
Delicioasa
19 kg legume = 8portii???
Excelent!!!
Ayi o prepar dupa coment
Eu nu as pune zahar brun, boiaua dulace,ardeiul iute si usturoiul. Uleiul de masline este bine sa-l consumam crud, in salate de cruditati, nu gatit. Voi folosi cantitatile de gogosar,ceapa, rosii,ardei capia ,vinete si ciuperci pentru o zacusca cu ciuperci.Voi face o zacusca in mod mai traditional, fara sa folosesc masina de tocat sau blendarul.
Il incerc
Bine
Am sa incerc,chiar maine reteta si astept sa degust produsul final....
Cel mai simplu se face ceapa calesti separat,apoi ardei separat si ciupercile separat.Numai dupa aceea punem toate ingredie ntele impreuna si le mai lasam la foc mic maxim 2 ore. Dupa aceea le pui la borcan le inchizi si le bagi in perna pana adoua zi. nu uitati se pune la sfarsit o lingurita de salicil. Zahar nu se pune in zacusca asta dar nici usturoi.reteta cea mai simpla
3 kg ciuperci
3 kg ceapa
6 kg capia sau gogoisari care doresti
foi de dafin
piper boabe
sare grunjoasa dupa gust
1,5 l suc de rosii su bulion
ulei doar atat cat sa calesti fiecare separat. incercati fara vinete sa vedeti ce gustoase sunt si ciupercile sa fie pleurotus