Petitchef

Turte dulci cu miere

Altele
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Mierea se cintareste direct in castronul in care se va lucra , se adauga untul sau margarina moale, condimentele, laptele, apoi se pune faina impreuna cu amoniacul si se amesteca cu lingura, pina cind se incorporeaza toata; aluatul va fi mai virtos. Se lasa la rece, de seara pina dimineata, acoperit cu o foaie de nailon. Se ia, apoi, o bucata din aluat si pe o foaie de nailon, presarata cu faina, se intinde in foaie de 3-4 mm grosime, care, apoi, se taie cu forme speciale de turte , trecute bine prin faina . Turtele se asaza in tava cu o distanta de 3 cm intre ele. Se coc la foc mijlociu, 8-10 minute; dupa 6-7 minute, se intoarce tava, daca cuptorul nu coace uniform. Turtele vor fi rumenite in maro deschis.
  • Cind toate sint coapte, se asaza, una linga alta, pe o foaie de nailon. Se freaca zaharul pudra cu o lingura de apa fierbinte si cu o lingura cu zeama de lamiie pina cind se topeste, apoi, cu o pensula se ung repede, toate turtele. Pe masura ce se ung, se presara cu bomboane colorate, mici, cit gamalia acului si, apoi, se lasa sa se usuce. Se pot orna numai cu glazura alba facuta dintr-un albus, 140 g zahar pudra si o lingura cu zeama de lamiie .
  • Glazura se poate imparti, cind este gata, in 3-4 parti; fiecare se coloreaza cu alta culoare vegetala, adaugata numai cu virful scobitorii, deoarece coloreaza intens .
  • Albusul se pune intr-un cornet din hirtie velina, al carui virf se taie atit, cit sa intre in el un bat de chibrit; se traseaza diferite ornamente din linii sau puncte, dupa imaginatie, combinate cu mai multe culori. Punctele se pot face numai cu virful scobite-rii, muiat in albus. Se lasa sa se usuce.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
2 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Siropul de agave sau apa de miere Siropul de agave sau "apa de miere"

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează