Tort de clatite cu dulceta de visine

Tort de clatite cu dulceta de visine
Altele
8 porții
Ușor
2 ore
124 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 0.98 (0.12€/porție)

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Tort cu ciocolata si caramel sarat


Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare;

    Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena;

    Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza;

    Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele;

    Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare;

    Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;

    Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;

    Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);

    Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;

    Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;
    Apoi puneti cate o clatita pe o farfurie si pe fiecare o ungeti cu dulceata de visine,iar la sfarsit ornati cu visine ultima clatita ,sa arate o fata zambitoare

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 124Kcal
  • Carbo: 17.4g
  • Grăsimi: 3.6g
  • Grăsimi sat.: 1.7g
  • Proteine: 5g
  • Fibre: 0.7g
  • Zahăr: 4.6g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (73g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

08/11/2013

Excelenta

(0) (0) abuz



+