Tort de clatite cu dulceta de visine
Ingrediente
8
Cost estimat: 0.98Euros€ (0.12€/porție)
Rețete inrudite
Tort cu ciocolata si caramel sarat
Preparare
Preparare1 oră
Gătire1 oră
- Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare;
Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena;
Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza;
Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele;
Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare;
Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;
Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);
Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;
Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;
Apoi puneti cate o clatita pe o farfurie si pe fiecare o ungeti cu dulceata de visine,iar la sfarsit ornati cu visine ultima clatita ,sa arate o fata zambitoare
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 124Kcal
- Carbo: 17.4g
- Grăsimi: 3.6g
- Grăsimi sat.: 1.7g
- Proteine: 5g
- Fibre: 0.7g
- Zahăr: 4.6g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (73g)