Crutoane si branza fontina data pe razatoare pentru servit. Ceapa se taie jumatati si se taie felii subtiri pe lungime (solzisori).
Este important ca feliile sa fie aproximativ de acceasi grosime pentru ca ceapa sa se coaca in mod egal.
Intr-o oala cu capac se incinge uleiul si untul pe foc mediu.
Se adauga ceapa, se sareaza cu aprox 1 lingurita de sare si se mesteca, astfel incat toata ceapa sa fie unsa cu ulei.
Se pune capacul si se lasa sa se abureasca 15 minute.
Se da capacul la o parte si se lasa pe foc mic-mediu aprox 45 minute sau mai mult, mestecand frecvent, pana cand ceapa este calita si capata o culoare inchisa.
In timp ce se caleste ceapa, puteti adauga usturoiul.
Cand ceapa este bine patrunsa, se adauga ardeiul iute pisat, oregano si foile de dafin. Se stinge cu vinul, apoi se adauga tot lichidul. Se lasa sa fiarba inca 45 minute-1 ora, timp in care se gusta pentru sare si piper.
Se pune in cupe sau boluri si se serveste cu crutoane si branza.
Pentru crutoane : Felii de bagheta groase de aprox 1 cm se pun intr-o tava si se stropesc cu putin de ulei de masline. Se baga in cuptorul preincins la 200 de grade Celsius pentru 5-8 minute pana cand se rumenesc .
Cand supa este gata, chiar inainte de servire, se presara branza peste crutoane si se mai baga in cuptorul incins pentru 2-3 minute cat sa se topeasca branza.
Comentarii:
In mancare se amesteca , de mestecat se face cand preparatul este gata .
Din descriere rezulta timp de gatire 2 ore, nu 25 de minute. Se putea indica o alternativa pentru branza Fontina.
Am mâncat exact așa o supa
Superba!