Supa de ceapa cu cartofi

Este o supa specifica Belgiei preparata in sezonul rece. Reteta mea de supa de ceapa este o combinatie intre reteta originala din Aalst ( oras din zona flamanda ) si o reteta olandeza. Sper sa o incercati si voi si sa imi spuneti ce parere aveti.
Ingrediente
Preparare
Incingeti untul si caliti ceapa taiata solzisori timp de 15 de minute la foc mic amestecand din cand in cand.
Adaugati apa, cimbrul si usturoiul, condimentele pentru pui, piper si cuburile de vita si aduceti la fierbere.
Reduceti focul si lasati sa fiarba acoperit cu un capac 15 minute.
Adaugati cartofii si lasati sa fiarba in continuare pana cand acestia sunt gata.
Daca este nevoie mai adaugati putina apa cat sa-i acopereMixati supa cu un mixer vertical cateva minute pana devine fina.
Potriviti de sare si piper
Serviti cu branza rasa deasupra si amestecati rapid inainte ca aceasta sa se topeasca. Altfel veti avea o biluta de branza
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Am mâncat ,dar varianta franțuzească și din Ardeal ,fara cuburi ,ci cu supa dintr-un pui fiert cu pâine prăjită și cașcaval pusă pe ea și băgată încă puțin la cuptor pt a se topi cascavalul
Eu
Cuburi knorr de vita si condimente de pui!!!!
DoinaC
Mi-ar place sa cunosc reteta originala, fara cuburi care aromatizeaza
anonymous
Fara supa de pui nu se poate?
anonymous
Gustoasa
anonymous
Fb e nota mea pentru asta. ce defapt +fb e nota potrivita nu? este foarte buna
anonymous
E delicioasa,va spun eu ca am facut-o,putin diferit,dupa o reteta vazuta la tv,supa de cartofi irlandeza,predominau cartofii si se punea si smantana.E excelenta!
anonymous
Interesanta combinatie,trebuie incercata
Punctează această reţetă