Blat: 6 albusuri se bat cu 200 gr. zahar. Se adauga nucile pisate. Se unge o tava cu ulei, se pune hartie pergament(se unge si hartia cu ulei), se pune compozitia in tava. Se coace la 180 grade timp de 20min. Se scoate tava din cuptor, se inlatura hartia pergament.Dupa ce s-a racit se pune pe o folie de aluminiu zahar pudra, peste care se pune blatul. Intre timp se face crema. Intr-o cratita de aluminiu se pune pe foc 1+1/2 cana lapte, 4 lg zahar si 4 lg faina. se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase. Se adauga si cele 6 galbenusuri. Se lasa la racit. Se adauga un pachet de unt la temperatura camerei, esenta vanilie si zahar vanilat. Se taie blatul in 2 parti egale. Se pune crema intre cele 2 foi. Se pune la rece pentru minim 12 ore.
Comentarii:
Eu o tin la congelator. Este cea mai delicioasa prajitura!
Seamana cu prăjitură inteligentă sau cremșnit.
Pentru a doua oara, am gasit o reteta buna la Petitchef
Waw cea mai delicioasa prajitura pe care am mancato vreodata .complimenti
Arata tare bine . Am sa incerc reteta in acest weekend.Petitchef esti cel mai tare !!!!!
Fffffffffff buna.
Wow