Drojdia se freaca cu lingurita de zahar, niscaiva faina si putina apa cat sa rezulte o crema. Se lasa la dospit pana ajunge la buza de sus a canii. Se face o adancitura in faina, se rastoarna drojdia dospita, se adauga apa calduta si se framanta. Cand aluatul a prins cat de cat consistenta se adauga sare dupa gust.Aluatul rezultat se framanta pe masa timp de 10 minute pana devine elastic si maleabil. Se pune la dospit intr-un vas uns cu ulei pana isi dubleaza volumul.Intre timp ne ocupam de umplututra:Se famanta ouale cu branza pana la omogenizare.Aluatul dospit se imparte in 2 parti egale, care se intind foi cu ajutorul sucitorului. Se pune o foaie in tava si se presara branza peste ea.Se acopera cu a doua foaie iar marginile se rasucesc pt a nu lasa branza sa curga. Se unge deasupra cu ou batut. Se da la cuptorul preincins la 180 grade pt 35-40 minute.Se scoate placinta din tava si se pune pe un gratar iar deasupra se pune un prosop curat. Acesta impiedica uscarea cojii.
Comentarii:
Praf placinta
Numai o lingurita de zahar si fara arome
Bunaaaaaaaaaaaaaa
Cam dificila de realizat ,mai ales pentru noi incepatorii
Nu se pune nici un pic de grasime in aluat? sau ceva miroase? si nici in branza?