Punem la foc mic 750 ml de smantana pt frisca (nu din cea deja dulce,ci cea proaspata,neindulcita). Intr-un alt vas amestecam 1 pachet si jumatate de Crème caramel cu 4 linguri de zahar,cele 250 ml de frisca lichida ramase si cescuta de cafea.Amestecam bine apoi verificam frisca de pe foc.Nu trebuie sa fiarba la propriu,ci sa se aproprie de punctul de fierbere.Adaugam compozitia de mai inainte si amestecam bine,pe foc potrivit/mic , si lasam cca 3 minute,amestecand incontinuu. Pachetele de Crème caramel au intotdeauna incluse si 2 pliculete cu sos de caramel care este super bun.Daca prin absurd nu l-ar avea,sau daca pur si simplu vrem sa facem noi caramelul,vom proceda asa cum am descris mai jos. Ungem bine interiorul unei forme mari sau a mai multor forme mici cu sosul de caramel,apoi turnam panna cotta si lasam la temperatura camerei pana se racoreste.Apoi dam la frigider,unde e bine sa o lasam macar cateva ore bune.De obicei se face cu o zi inainte de a fi servita. Scufundam forma in apa fierbinte pret de cateva secunde,apoi acoperim cu un platou si rasturnam.Sosul de caramel se va prelinge frumos peste panna cotta.Este un deliciu,eu am pregatit-o pentru Revelion si am avut un super succes.Daca aveti forme mai frumoase,va iesi si mai minunata.Puteti folosi forme de silicon,plastic,portelan,orice doriti. Mod de preparare sos de caramel: Se folosesc 2 parti de zahar si una de apa.Vom avea nevoie de cca 100 g zahar si 50 ml apa.Punem intr-o cratita cu fundul gros (e necesar pentru a nu arde zaharul inainte de a se topi si pentru a emana caldura in mod egal) punem zaharul. Intr-un alt vas punem apa la fiert.Impreuna cu orice aroma doriti,de la vanilie la rom,etc, sau chiar simplu.E foarte important ca apa sa fiarba in clocote,deoarece zaharul se topeste la 140 grade,si o temperatura prea joasa a apei l-ar solidifica pe loc.E posibil sa sara putin cand adaugati apa,asa ca protejati-va mainile. Cand zaharul s-a topit si s-a format caramelul,adaugam apa fierbinte si amestecam repede.Chiar daca vor ramane bucatele netopite,nu-i nimic,vor fi niste caramele foarte bune.Lasam la racit.Daca vrem sa facem mai mult,il putem conserva intr-un borcan,intr-un loc racoros.
Comentarii (17):
Asta e altceva, panna cotta nu se face cu prafuri!
Ai uitat gelatina.Nici in 100 ani n-o sa iasa ca in poza.
Intr-adevăr reusita ! si un succes nu numai de revelion ci de fiecare data cand o servesti este varianta si cu fructe
Foarte bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
F.f.f. buna
Un desert excelent pentru ocaziile cand nu ai timp mult dar totusi vrei sa iesi in evidenta.
Fb
Am sa incerc si eu sa fac aceasta reteta :)
Interesanta, delicioasa
Super tare !