Drojdia+100 ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100 g faina si lasam plamadeala la crescut 30 minute.
Dupa 30 minute restul de faina o asezam pe o planseta de bucatarie,in mijloc facem o gaura in care vom turna plamadeala de faina ,restul de apa,uleiul sau untura,amestecam bine totul pana va rezulta o coca moale pe care o lasam la crescut 1 ora.
Impartim coca in trei o impletim ca pe cozonac,o asezam intr-o forma de cozonac unsa si tapetata ,o lasam la dospit cam 30 minute.
Cuptorul cald 220°C ;Dupa dospire ungem paine cu ulei de masline,asezam mac deasupra si introducem painica in cuptorul cald in care am introdus mai intai o tav cu apa.
Tava cu paine va fii asezata la mijlocul cuptorului deasupra vasului cu apa!Vom coace painea 20-30 minute in functie de cuptor,dar va garantez reusita si gustul deosebit de ,,paine de casa.