Aluatul: laptele cu zaharul si un praf de sare se pun pe foc sa se incalzeasca putin si sa se topeasca zaharul.Adaugam si drojdia si lasam sa creasca 5-10 minute.Cand drojdia s-a umflat adaugam esenta , faina putin cate putin si framantam adaugand si uleiul.Formam un aluat moale si elastic pe care il lasam la dospit 1 ora.
Crema o preparam astfel: zaharul,pesmetul,nucile macinate,cacaua,apa le punem intr-o craticioara si fierbem 3-4 minute la foc potrivit pana se ingroasa.Lasam la racit si apoi adaugam si esenta de rom.
Cand aluatul a crescut il impartim in doua bucati si intindem cu sucitorul (facalet) doua dreptunghiuri.Impartim pe jumatate si crema si intindem uniform pe aluat.
Rulam dreptunghiurile, taiem bucati cam de 3 cm fiecare si le punem in tava unsa cu ulei.Mai lasam la crescut vreo 20-30 de minute si coacem in cuptorul incalzit inainte cam 35 minute.
In timp ce melcisorii se coc pregatim siropul:zaharul il caramelizam , apoi adaugam apa calda si fierbem pana se topeste caramelul.Cand s-a mai racorit punem si esenta de rom.Dupa ce melcisorii s-au copt ii insiropam cat sunt calzi (nu fierbinti).
Eii las sa se racoreasca in tava apoi torn sirop cu lingura pe fiecare.Sau putem sa-i scufundam pe fiecare in sirop
Comentarii:
Ca la mama