Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se leaga compozitia. Aluatul se pune in folie si se da la frigider cca 10 min dupa care se intinde o foaie la o grosime de 3 mm. Cu o forma rotunda se taie discurile de isler.
Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit, 5-10 minute.Se scot din cuptor cand sunt coapte dar nu brozate.Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se lipesc cu dulceata acrisoara, sau crema.
A doua zi se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.
Crema: Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul si le adaugam incet in ploaie peste lapte (150 ml.) ca sa nu faca cocoloase.Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam crema de lapte.
Comentarii:
Super!!!!!
Arata bine,pare delicioasa
Da, cred ca e un desert fin.
Foarte bune, si cu crema de cioco. sunt grozave.
Foarte bun pentru "copii"
Delicios!!!!