Ghebe la borcan

Ghebe la borcan
Altele
Ușor
5 ore

De alti ani , puneam ghebe pe iarna , la sare, dar anul acesta m-am gandit sa nu mai am treaba cu desaratul atunci cand le consum, asa ca le-am conservat altfel:

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire4 ore
  • Ghebe la borcan - Preparare etapa 1Le curatim de frunze si pamant.
    Clocotim apa si turnam peste ghebe, asa spalandu-se fara a se sfarama ( fata de apa rece).
  • Ghebe la borcan - Preparare etapa 2Folosim procedeul de mai multe ori pana ramane apa curata.
    Apoi le punem la fiert in apa cu sare.
  • Ghebe la borcan - Preparare etapa 3Curatim cepele si le dam prin robot.
  • Ghebe la borcan - Preparare etapa 4Ghebele fierte se clatesc bine cu apa rece,
  • Ghebe la borcan - Preparare etapa 5Apoi se dau prin masina de tocat cu sita mare.
  • Ghebe la borcan - Preparare etapa 6Intre timp ,punem o oala de tuci pe foc, infierbantam uleiul apoi punem ceapa tocata.
  • Ghebe la borcan - Preparare etapa 7Cand s-a inmuiat ceapa punem ghebele tocate, completam cu sare si piper dupa gust, lasand la prajit. Pregatim borcanele sterilizate in prealabil, ( de 800 gr), le umplem cu ghebele prajite si dam la cuptor pentru 25 min.

Punctează această reţetă

culinare cu fete isteteCulinare cu fete istete

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Cimi placeomimimentariul tău:

abuz