Pentru inceput punem ficatul intr-un castron si il spalam in mai multe ape.
Apoi turnam peste ficat lapte atat cat sa il acopere si il lasam acolo pentru 60 de minute.
Intre timp taiem ceapa solzisori.
Pe cand se apropie timpul sa scoatem ficatul din lapte, punem intr-o tigaie untul sa se topeasca si uleiul.
Dupa ce untul s-a topit adaugam ceapa taiata solzisori si o calim pana se inmoie.
Ficateii ii scurgem bine din lapte si ii asezam peste ceapa.
Ficatul trebuie sa il lasam aproximativ 3 minute pe o parte sa se rumeneasca si apoi ii intoarcem pe cealalata parte si il lasam tot aproximativ 3 minute.
Cand ii intoarceti aveti grija pentru ca sunt foate fragezi si se rup foarte usor.
Pe cat posibil incercati sa nu amestecati in tigaie.
Umpleti o cana cu apa si puneti acolo toate condimentele: boiaua, cimbrul, piperul,rozmarinul, vegeta si sarea.
Turnam apa cu condimentele peste ficatei astfel incat sa fie acoperiti mai bine de jumatate.
Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand scade la jumatate sosul de pe ei si incercati sa nu amestecati in tigaie sa nu se rupa ficateii mai degraba scuturati tigaia.
Se pot servi alaturi de cartofi piure sau orez cu legume.
Noi i-am servit alaturi de cartofi piure si deapsupra lor am pus patrunjel si au fost deliciosi!
Comentarii:
Delicios
Incercati sa-l rumeniti doar 2 minute in total si presarati un pic de nucsoara razalita.
Condimentele punetile in laptele scurs de pe ficat.
Super banal!
Nemaipomenita reteta!nu stiam de ea!
SUPER!!!
Foarte buna reteta.
Excelent !
Pune alaturi si un paharel de vin alb , sec !
Usor si delicios !