Petitchef

Drob de pui in foietaj

Altele
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Spalam pieptii de pui , ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.Lasam la fiert circa 15 -20 min. timp in care indepartam spuma care se formeaza.
    Separat spalam si curatam ficateii si ii punem si pe ei in alt vas la fiert.Lasam la fiert circa 10-15 minute. timp in care indepartam spuma care se formeaza.
  • Scoatem intr-o strecuratoare atat carnea de pui cat si ficateii si lasam sa se racoreasca putin apoi dam totul fie prin masina de tocat fie prin robotul de bucatarie.
  • Intre timp curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o calim in putin ulei.Spalam ardeiul gras,indepartam cotorul, curatam de seminte, taiem cubulete si adaugam peste ceapa uscata si lasam la calit 4-5 min. pana cand ardeiul se inmoaie putin.
  • Firele de ceapa verde si usturoi verde le spalam, le curatam .La fel procedam si cu verdeata.Trecem totul prin masina de tocat sau prin robot.
  • Urmeaza sa facem amestecul pentru drob:peste carnea tocata adaugam ceapa si ardeiul calite impreuna cu uleiul in care acestea au fost calite si apoi verziturile tocate.
  • Amestecam bine aceasta compozitie apoi adaugam boia , sare si piper dupa gustul fiecaruia.Adaugam si ouale crude si amestecam iarasi.Numarul de oua folosite depinde de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.
  • Urmeaza operatia de asamblare a drobului:repartizarea amestecului se face in tavi de chec sau in orice alt vas , fiecare ce prefera.Fiecare vas se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Se "imbraca" apoi cu foaia de aluat astfel incat acesta sa cada si pe peretii exteriori ai formei de chec.
  • Punem in fiecare forma compozitie de drob pana la jumatatea formei iar deasupra asezam cate 3 oua fierte tari pe lungime.Acoperim apoi cu inca un strat de amestec de drob si apoi "imbracam " cu foaia de aluat.
  • Imi mai ramasese putin aluat si mi-a venit ideea de a imbunatati putin aspectul drobului taind cerculete si lipindu-le pe foaia de aluat.Ungem cu galbenus , presaram cu susan si dam la cuptor.Lasam circa 30-40 min.la cuptor.
  • Cand este bine facut si frumos rumenit il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma si apoi il scoatem si il taiem felii.
  • Imi place tare mult sa-l servesc alaturi de ceapa verde si ridichii.


Poze

Drob de pui in foietaj
Drob de pui in foietaj - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/05/2012

Buna ziua, am dat peste aceasta reteta cautand o solutie pentru inlocuirea prapurului de oaie. M-a tentat deoarece-mi place foitajul, ghinion! Incercand sa-mi dau seama unde am gresit, am revenit. De fapt, greseala pleaca de la reteta:(( Uitandu-ma mai atent la poze, am vazut ca nici foitajul dumneavoastra nu s-a copt in partea inferioara, cea care vine in contact cu aluatul;)Logic, nici nu are cum sa se coaca corect, compozitia este umeda pentru un aluat facut cu grasime cum este foitajul. O solutie de compromis ar fi sa-l crestati. In fine, de gustibus totusi, am considerat ca acest aspect trebuie specificat pentru persoanele care vor dori sa-l incerce.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Soare din foietaj cu pesto
Soare din foietaj cu pesto
8 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Gyros cu pui, sandvișul grecesc pe care îl vei iubi!
Gyros cu pui, sandvișul grecesc pe care îl vei iubi!
2 porții
1 h 16 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Retete de Drob Retete de Drob Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează