Spalam pieptii de pui , ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.Lasam la fiert circa 15 -20 min. timp in care indepartam spuma care se formeaza. Separat spalam si curatam ficateii si ii punem si pe ei in alt vas la fiert.Lasam la fiert circa 10-15 minute. timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Scoatem intr-o strecuratoare atat carnea de pui cat si ficateii si lasam sa se racoreasca putin apoi dam totul fie prin masina de tocat fie prin robotul de bucatarie.
Intre timp curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o calim in putin ulei.Spalam ardeiul gras,indepartam cotorul, curatam de seminte, taiem cubulete si adaugam peste ceapa uscata si lasam la calit 4-5 min. pana cand ardeiul se inmoaie putin.
Firele de ceapa verde si usturoi verde le spalam, le curatam .La fel procedam si cu verdeata.Trecem totul prin masina de tocat sau prin robot.
Urmeaza sa facem amestecul pentru drob:peste carnea tocata adaugam ceapa si ardeiul calite impreuna cu uleiul in care acestea au fost calite si apoi verziturile tocate.
Amestecam bine aceasta compozitie apoi adaugam boia , sare si piper dupa gustul fiecaruia.Adaugam si ouale crude si amestecam iarasi.Numarul de oua folosite depinde de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Urmeaza operatia de asamblare a drobului:repartizarea amestecului se face in tavi de chec sau in orice alt vas , fiecare ce prefera.Fiecare vas se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Se "imbraca" apoi cu foaia de aluat astfel incat acesta sa cada si pe peretii exteriori ai formei de chec.
Punem in fiecare forma compozitie de drob pana la jumatatea formei iar deasupra asezam cate 3 oua fierte tari pe lungime.Acoperim apoi cu inca un strat de amestec de drob si apoi "imbracam " cu foaia de aluat.
Imi mai ramasese putin aluat si mi-a venit ideea de a imbunatati putin aspectul drobului taind cerculete si lipindu-le pe foaia de aluat.Ungem cu galbenus , presaram cu susan si dam la cuptor.Lasam circa 30-40 min.la cuptor.
Cand este bine facut si frumos rumenit il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma si apoi il scoatem si il taiem felii.
Imi place tare mult sa-l servesc alaturi de ceapa verde si ridichii.
Buna ziua, am dat peste aceasta reteta cautand o solutie pentru inlocuirea prapurului de oaie. M-a tentat deoarece-mi place foitajul, ghinion! Incercand sa-mi dau seama unde am gresit, am revenit. De fapt, greseala pleaca de la reteta:(( Uitandu-ma mai atent la poze, am vazut ca nici foitajul dumneavoastra nu s-a copt in partea inferioara, cea care vine in contact cu aluatul;)Logic, nici nu are cum sa se coaca corect, compozitia este umeda pentru un aluat facut cu grasime cum este foitajul. O solutie de compromis ar fi sa-l crestati. In fine, de gustibus totusi, am considerat ca acest aspect trebuie specificat pentru persoanele care vor dori sa-l incerce.
Comentarii:
Buna ziua, am dat peste aceasta reteta cautand o solutie pentru inlocuirea prapurului de oaie. M-a tentat deoarece-mi place foitajul, ghinion! Incercand sa-mi dau seama unde am gresit, am revenit. De fapt, greseala pleaca de la reteta:(( Uitandu-ma mai atent la poze, am vazut ca nici foitajul dumneavoastra nu s-a copt in partea inferioara, cea care vine in contact cu aluatul;)Logic, nici nu are cum sa se coaca corect, compozitia este umeda pentru un aluat facut cu grasime cum este foitajul. O solutie de compromis ar fi sa-l crestati. In fine, de gustibus totusi, am considerat ca acest aspect trebuie specificat pentru persoanele care vor dori sa-l incerce.