Cum se face paneer (branza de casa indiana)

Cum se face Paneer (branza de casa indiana)
Altele
4 porții
Foarte ușor
12 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Bradut cu tapenade


Preparare

Preparare2 min
Gătire10 min
  • Laptele proaspat, crud, asa cum l-ati luat de la piata sau magazin, se pune la fiert in oala, la foc mediu. Se lasa sa se incalzeasca pana incepe sa se ridice spuma.

    Intre timp spalati lamaia cu apa calda si taiati-o in doua. Stoarceti sucul, indepartati semintele.

    Tot pana se incalzeste laptele pregatiti bucata de tifon pe care o asezati peste strecuratoare.

    Cand laptele incepe sa se umfle, dati focul mic si turnati cate un pic din sucul de lamaie. E posibil sa nu va trebuiasca tot sucul.

    Lichidul va deveni usor verzui-galbui iar la suprafata se vor strange cocoloase de branza. Amestecati cu lingura 4-5 secunde pana ce zeama de lamaie s-a raspandit peste tot. Inchideti focul.

    Lasati sa stea 5-10 minute, timp in care branza se va ridica toata la suprafata intr-o prima faza, apoi se va lasa in jos. Turnati in strecuratoarea cu tifon, lasati apa sa se scurga intr-un vas (cel mai bine e sa faceti operatiunea asta in chiuveta).

    Lasati sa se racoreasca, dupa care puteti strange marginile tifonului si presa branza ca sa iasa toata apa din ea. SAU, daca nu vreti sa o folositi imediat, lasati-o la scurs cateva ore, sau chiar pana a doua zi. Daca ati scurs bine zeama din ea, branza va fi tarisoara, buna pentru a fi folosita in mancaruri, sosuri. Daca o folositi proaspata, cat inca mai are putin lichid in ea, Paneer se foloseste la dulciuri.

    Din 2 litri de lapte se obtin cam 500 grame Paneer. Cantitatea de Paneer care se obtine depinde de cat de gras e laptele. Daca luati lapte de la tarani, el va fi mai gras iarna si mai subtire vara.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
17/01/2015

Reteta de la bunica. Branza este f. buna!!

(0) (0) abuz
17/10/2013

F buna ,mi-as dori si reteta de branza topita si cascaval, pe vremuri le faceam dar am pierdut retele cu zugravitul

(0) (0) abuz
12/10/2013

Asta-i reteta pe care bunica o facea in casa, se numea branza dulce sau branza de vaci

(0) (1) abuz
18/09/2013

Superrr

(0) (0) abuz
15/02/2013

Nu

(0) (0) abuz
07/01/2013

Laptele se poate cumpara si de la taranci?

(0) (1) abuz
08/12/2012

Branza de vaci foarte buna

(0) (0) abuz
geea1954, 30/10/2012

Excelenta reteta.

(0) (0) abuz
10/08/2012

Super reteta. Bravo!

(0) (0) abuz
11/07/2012

Foarte buna, dar daca nu ai la indemina lamiie,
se poate si cu 1-2 linguri de otet , se pune cite un pic de otet , exact ca si sucul de lamiie, eu am facut de multe ori cu otet , nu intotdeauna ai lamiie la indemina . Florica

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2



+