Într-un bol, amestecați toate ingredientele cu o furculiță.
Tăiați foile de brick (rotunde), în două.
Luați o jumătate de cerc de foaie de aluat apoi așezați-o pe o suprafață plană (cum ar fi o placă de tăiat) și pliați partea rotunjită spre partea plată pentru a forma o bandă.
În colțul acestei benzi, puneți o lingură de umplutură pe bază de macrou. Îndoiți colțul din stânga sus al benzii, în jos pentru a forma un triunghi. Apoi pliați partea de jos în sus.Repetați până la sfârșitul benzii. Sigilați samosa, introducând restul foii, în pliu.
Aranjați samosas pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și coaceți timp de 15 minute la 200°C. Iată, samosas sunt gata!
Câte samosas pot face cu aceste cantități? Cu această rețetă, veți obține 8 samosas.
Cât timp pot păstra aceste samosa? Le puteți păstra 2 zile într-un recipient ermetic, la frigider.
Pot congela samosa? Le poți congela înainte de a le găti. Pune-le într-o cutie ermetică sau într-o pungă de congelare. În Ziua Z, tot ce trebuie să faci este să le așezi pe tavă și să le gătești. Este posibil să aveți nevoie de câteva minute mai mult decât timpul indicat în această rețetă. Le puteți congela și după gătire. În Ziua Z, puneți-le câteva minute într-un cuptor, la aproximativ 100 de grade.
Cu ce pot înlocui crema de brânză? Puteți folosi cremă brânză precum Philadelphia, Saint Moret sau Madame Loïk, dar și brânză proaspătă de capră sau chiar brânză cu „usturoi și ierburi fine”.
Cu ce pot înlocui macroul? Il puteți înlocui cu ton sau somon mărunțit. Puteți adăuga și bucăți de șuncă sau legume tăiate cubulețe și gătite în prealabil, pentru o variantă vegetariană.
Cu ce pot înlocui cepșoara? O poți înlocui cu pătrunjel sau coriandru.
Cu ce pot înlocui roșiile uscate la soare? Le puteți elimina din rețetă dacă nu vă plac sau nu aveți.
Cum îmi fac samosas și mai crocante? Le puteți unge cu ulei de măsline folosind o pensulă, înainte de a le introduce la cuptor.
Pot să îmi gătesc samosa în ulei? Pentru a le face foarte crocante, gătiți samosas într-o friteuză cu ulei la 180°C timp de 5 până la 7 minute. Pentru a găti samosas într-o tigaie, turnați un strop de ulei de măsline și gătiți timp de 5 minute pe fiecare parte la foc mediu.