Covrigei cu chimen

Ingrediente
6
Pentru uns covrigeii:
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si margarina, apoi adaugam smantana, sarea si drojdia incalzite, se omogenizeaza toata compozitia, se framanta bine si se lasa la dospit 1/2 ora.
- Aluatul dospit se imparte in 2 sau 3 bucati . Se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe o planseta pudrata cu faina, deasupra presaram chimion pe care il presam usor cu sucitorul in aluat.
- A intins aluatul pe masa de bucatarie pe o hartie de copt pudrata cu faina. Cu forma decupam covrigei pe care ii dam prin ouale batute, apoi prin cascaval razuit, asezam covrigeii cu partea unsa si pudrata cu cascaval in sus, intro tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.
- A copt 6 tavi, aprox 120 de covrigei. Cascavalul pe care il folositi e bine sa fie uscat. In caz contrar acesta se va cocolosi cand il razuiti si va trebui sa il amestecati cu putina faina sa il puteti pune pe covrigei. A framantat cu mixerul, folosind dispozitivele pt framantat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
F bun
am gătit această rețetă
anonymous
Bun
am gătit această rețetă
anonymous
Sunt extraordinar de buni
anonymous
Iubesc covrigeii:P
anonymous
F gustosi
anonymous
Foarte buniii
anonymous
Parca nu sunt rumeniti cum trebuie ( nu au culoare )
anonymous
Ff ...gustosi !
anonymous
Bun bun
anonymous
Superb bravo
Punctează această reţetă