Covrigei cu chimen

Covrigei cu chimen
Altele
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

6

Pentru uns covrigeii:

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si margarina, apoi adaugam smantana, sarea si drojdia incalzite, se omogenizeaza toata compozitia, se framanta bine si se lasa la dospit 1/2 ora.
  • Aluatul dospit se imparte in 2 sau 3 bucati . Se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe o planseta pudrata cu faina, deasupra presaram chimion pe care il presam usor cu sucitorul in aluat.
  • A intins aluatul pe masa de bucatarie pe o hartie de copt pudrata cu faina. Cu forma decupam covrigei pe care ii dam prin ouale batute, apoi prin cascaval razuit, asezam covrigeii cu partea unsa si pudrata cu cascaval in sus, intro tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.
  • A copt 6 tavi, aprox 120 de covrigei. Cascavalul pe care il folositi e bine sa fie uscat. In caz contrar acesta se va cocolosi cand il razuiti si va trebui sa il amestecati cu putina faina sa il puteti pune pe covrigei. A framantat cu mixerul, folosind dispozitivele pt framantat.

Punctează această reţetă

burdulea maria elenaBurdulea maria elena

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

F bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Sunt extraordinar de buni

abuz

anonymous

Iubesc covrigeii:P

abuz

anonymous

F gustosi

abuz

anonymous

Foarte buniii

abuz

anonymous

Parca nu sunt rumeniti cum trebuie ( nu au culoare )

abuz

anonymous

Ff ...gustosi !

abuz

anonymous

Bun bun

abuz

anonymous

Superb bravo

abuz
  • pagina 1 / 2