Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa cu sare circa 30 minute.
Intr-o tava unsa cu putin ulei adaugam cotletul condimentat cu sare, piper si rozmarin.
Completam cu o cana de apa si lasam la cuptor aproximativ o ora (stropind cu bere de fiecare data cand scade apa). Daca mai este nevoie mai adaugam o cana sau doua de apa
In primul rand, daca ai fiert-o, pa, orice condiment i-ai pune dupa aceea, tot gust de carne fiarta o sa aiba. Habar nu am ce e in capul celor care, atunci cand fac o friptura, fierb intai carnea. Pai, nu mai are nicio treaba cu friptura si o sa aiba gust doar de carne fiarta. Tot sucul carnii care ar fi dat gustul si aroma fripturii a ramas in apa in care a fiert. In al doilea rand, pentru o friptura buna si frageda, la cuptor, cotletul(muschiul file) nu este cel mai indicat pentru ca este o carne alba prea slaba ca sa fie frageda si se face talpa la cuptor. Cea mai buna carne de porc pentru friptura la cuptor este pulpa de porc sau ceafa, iar cui ii place mai grasa, chiar fleica. Cotletul de porc este foarte bun pentru snitele, cordon bleu, rulade, prajit rapid in felii mai groase sau pus doar putin pe gratar atat cat sa nu iasa tot sucul din el si sa se usuce. La cuptor, intotdeauna va fi fad, iasca, orice condiment i-ai pune si cu orice l-ai unge cu atat mai mult daca-l mai si fierbi, ceea ce e o mare prostie!
Comentarii:
In primul rand, daca ai fiert-o, pa, orice condiment i-ai pune dupa aceea, tot gust de carne fiarta o sa aiba. Habar nu am ce e in capul celor care, atunci cand fac o friptura, fierb intai carnea. Pai, nu mai are nicio treaba cu friptura si o sa aiba gust doar de carne fiarta. Tot sucul carnii care ar fi dat gustul si aroma fripturii a ramas in apa in care a fiert. In al doilea rand, pentru o friptura buna si frageda, la cuptor, cotletul(muschiul file) nu este cel mai indicat pentru ca este o carne alba prea slaba ca sa fie frageda si se face talpa la cuptor. Cea mai buna carne de porc pentru friptura la cuptor este pulpa de porc sau ceafa, iar cui ii place mai grasa, chiar fleica. Cotletul de porc este foarte bun pentru snitele, cordon bleu, rulade, prajit rapid in felii mai groase sau pus doar putin pe gratar atat cat sa nu iasa tot sucul din el si sa se usuce. La cuptor, intotdeauna va fi fad, iasca, orice condiment i-ai pune si cu orice l-ai unge cu atat mai mult daca-l mai si fierbi, ceea ce e o mare prostie!
E fff buna se prepara usor
'
Daca fierbi carnea ca pentru bors ii pierzi tot gustul.
Eu o fac fara sa fierb cotletele.
Simpla si nici nu trebuie o gramada de ingrediente!
Sper sa fie fb pe cit de usor se prepara!