Se pregatete compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.
Cepei: Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul,delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .
In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 minute. . Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platoul se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.
Comentarii (12):
Super!
De vis, un aperitiv foarte gustos.
Este delicioasa si fina !!!
Mnea!
Foarte buna.....
Aceasta mancare am mancat-o de multe ori si este minunata !!! :)
Excelent,o reteta ca la mama acasa!
Sunt foarte bune ca delicatase de sarbatori!
Exceleta!!! Recomand tuturor bucatareselor
Forte buna bravo