Petitchef

Briose cu nuca

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Aluat:

Pentru umplutura :

Preparare

  • Amestecam drojdia sfarmata cu 50 ml lapte caldut si 1 lingura de zahar.Lasam sa se odihneasca 10 minute.
  • Punem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margini punem galbenusurile,grasimea,zaharul,laptele ,sare,esenta si coaja rasa de portocala.
  • Framantam foarte bine si lasa la dospit 1 ora.Pentru umplutura amestecam nuca cu 2 linguri de zahar,punem laptele la fiert si cand da in clocot il turnam peste nuca,amestecam,batem bine cele 2 albusurile si le amestecam cu dosul unei linguri cu nuca.
  • Dupa ce a framantat,impartim aluatul in 20 de bucati egale.Fiecare bucatica o intindem cu sucitorul,in mijloc punem o lingura din compozitie,se aduc marginile in mojloc,pe urma intindem cu sucitorul un dreptunghi,usor sa nu iasa compozitia,increstam de 3-4 ori pe lungime,le rasucim,si le punem in tava pentru briose.
  • Le lasam 10 minute sa dospeasca dupa care le bagam la cuptor pentru 30 de minute,pana se rumenesc.


Poze

Briose cu nuca
Briose cu nuca - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

24/11/2013

De nota 10

(0) (0) Abuz
22/05/2013

Stai razvane

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Brioșe moi și picante cu chorizo
Brioșe moi și picante cu chorizo
9 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex Caju – nici nuca, nici fruct Caju – nici nuca, nici fruct

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează