Amestecam drojdia sfarmata cu 50 ml lapte caldut si 1 lingura de zahar.Lasam sa se odihneasca 10 minute.
Punem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margini punem galbenusurile,grasimea,zaharul,laptele ,sare,esenta si coaja rasa de portocala.
Framantam foarte bine si lasa la dospit 1 ora.Pentru umplutura amestecam nuca cu 2 linguri de zahar,punem laptele la fiert si cand da in clocot il turnam peste nuca,amestecam,batem bine cele 2 albusurile si le amestecam cu dosul unei linguri cu nuca.
Dupa ce a framantat,impartim aluatul in 20 de bucati egale.Fiecare bucatica o intindem cu sucitorul,in mijloc punem o lingura din compozitie,se aduc marginile in mojloc,pe urma intindem cu sucitorul un dreptunghi,usor sa nu iasa compozitia,increstam de 3-4 ori pe lungime,le rasucim,si le punem in tava pentru briose.
Le lasam 10 minute sa dospeasca dupa care le bagam la cuptor pentru 30 de minute,pana se rumenesc.
Comentarii:
De nota 10
Stai razvane