Petitchef

Bagels (New York style) / Covrigi

Altele
6 porții
15 min
10 min
Foarte ușor
323 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.12 (0.19€/porție)

Preparare

  • Punem drojdia uscata si faina cernuta intr-un bol, dupa care adaugam apa amestecand incontinuu . Cand faina si apa sunt perfect incorporate, si aluatul nostru nu are cocoloase, adaugam sarea, mierea si untul.
  • Amestecam toate ingredientele bine pentru 4-5 minute. Aluatul obtinut il lasam in bolul acoperit cu o punga de plastic pentru 40 minute, la dospit.
  • Dupa ce au trecut cele 40 minute, punem aluatul pe o planseta curata, il framantam usor, il facem sul si apoi il taiem in sase bucati egale.
  • Fiecare bucata o modelam cu mainile pana cand obtinem o bila perfect rotunda. Odata bila formata, cu ajutorul degetelor mari formam in mijlocul bilei o gaura si asa modelam covrigul.
  • La fel procedam si cu celelalte! Lasam covrigii pe o tava la odihnit pentru inca 35 minute. Acoperim tava cu aceeasi punga de plastic. Atentie: nu depasiti timpul de 35 minute pentru ca aluatul va creste mai mult decat ne dorim si se va lati.
  • In timp ce covrigii nostri se odihnesc, intr-o oala caramelizam 150 g zahar .
    Cand zaharul este caramelizat turnam 2-3 litri de apa si lasam apa sa ajunga la punctul de fierbere.
  • Abia atunci adaugam cate un covrig, pe care il fierbem individual cate 1 minut pe fiecare parte. Odata fierti toti covrigii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o dam la cuptorul incalzit la 200*C pentru 18-20 minute, sau pana cand se rumenesc frumos. Odata fierti toti covrigii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o dam la cuptorul incalzit la 200*C pentru 18-20 minute, sau pana cand se rumenesc frumos.

    Odata fierti toti covrigii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o dam la cuptorul incalzit la 200*C pentru 18-20 minute, sau pana cand se rumenesc frumos.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 323Kcal
  • Carbo: 59.9g
  • Grăsimi: 3.7g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 10g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 2.5g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (137g)

Rețete inrudite

YouTube

Clapon cu castane


Poze

Bagels (New York style) / Covrigi
Bagels (New York style) / Covrigi - poza 2
Bagels (New York style) / Covrigi - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briouats, dulcele marocan
Briouats, dulcele marocan
15 porții
35 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează