Punem drojdia uscata si faina cernuta intr-un bol, dupa care adaugam apa amestecand incontinuu . Cand faina si apa sunt perfect incorporate, si aluatul nostru nu are cocoloase, adaugam sarea, mierea si untul.
Amestecam toate ingredientele bine pentru 4-5 minute. Aluatul obtinut il lasam in bolul acoperit cu o punga de plastic pentru 40 minute, la dospit.
Dupa ce au trecut cele 40 minute, punem aluatul pe o planseta curata, il framantam usor, il facem sul si apoi il taiem in sase bucati egale.
Fiecare bucata o modelam cu mainile pana cand obtinem o bila perfect rotunda. Odata bila formata, cu ajutorul degetelor mari formam in mijlocul bilei o gaura si asa modelam covrigul.
La fel procedam si cu celelalte! Lasam covrigii pe o tava la odihnit pentru inca 35 minute. Acoperim tava cu aceeasi punga de plastic. Atentie: nu depasiti timpul de 35 minute pentru ca aluatul va creste mai mult decat ne dorim si se va lati.
In timp ce covrigii nostri se odihnesc, intr-o oala caramelizam 150 g zahar . Cand zaharul este caramelizat turnam 2-3 litri de apa si lasam apa sa ajunga la punctul de fierbere.
Abia atunci adaugam cate un covrig, pe care il fierbem individual cate 1 minut pe fiecare parte. Odata fierti toti covrigii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o dam la cuptorul incalzit la 200*C pentru 18-20 minute, sau pana cand se rumenesc frumos. Odata fierti toti covrigii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o dam la cuptorul incalzit la 200*C pentru 18-20 minute, sau pana cand se rumenesc frumos.
Odata fierti toti covrigii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o dam la cuptorul incalzit la 200*C pentru 18-20 minute, sau pana cand se rumenesc frumos.